Ahlat İlçe Müftüsü Zahit Demirel:

Bitlis’in Ahlat İlçe Müftüsü Zahit Demirel, hacca gitmek için kayıt yaptıran hacı adaylarının hepsinin kuraya tabi olacağını ifade ederek, "Kura çekimi yapılmadan kesinlikle hacca gidilemeyecektir" dedi.

Ahlat İlçe Müftüsü Zahit Demirel:
Müftü Demirel, "Bu ayın 28'inde saat 10.00'da Diyanet İşleri Başkanlığı konferans salonunda hac kurası çekilecek. Müracaat eden tüm hacıları ilgilendiren bir konu. Bu kura ayın herkese açık olarak ve televizyonda da canlı yayınlanacaktır. Noter huzurunda bilgisayar sistemi ile yapılan bir kuradır. Vatandaşlarımızın şunu bilmelerini istiyoruz. Bu kurada hiç bir şekilde müdahale yapılması mümkün değildir. Bu bir kuradır, fakat şans değildir. Cenab-ı Allah kime nasip etmişse kurada onun ismi çıkar. Kurada kat sayı uygulaması yapılacak. Kura çekiminde, kayıt yapılan yıllara göre kat sayı uygulaması yapılacak ve kuralar hacı adaylarının 2007 yılından itibaren kayıt yaptırdığı yılların sayısının kendisiyle çarpımı sonucu elde edilecek, kura kat sayısına göre çekilecektir. Bu kat sayı uygulaması neticesinde önceki yıllardan, örneğin 7 yıl önce ismi yazılan bir vatandaşın isminin çıkma olasılığı daha yüksektir. Herkes kuraya tabi olacaktır. 7 yıl bekleyen vatandaşlar dahi tekrar kuraya tabi olacaktır. Kurasız hacca gidilmeyecektir. Ancak daha önce ismi yazılanların çıkma olasılığı daha yüksektir. Örneğin 5 yıl önce ismini yazdıran bir vatandaşın kurada 25 defa ismi olacak. Yeni müracaat edenlerin ise 1 kez ismi kurada olacaktır. Allah herkese Hacca gitmeyi nasip etsin" dedi.

Müftü Demirel, işlemlerin tamamlanmasının ardından kura sonuçlarının Diyanet İşleri Başkanlığının https:hac.diyanet.gov.tr internet adresinden, T.C kimlik numaraları ile sorgulanabileceğini ifade etti Müftü Demirel, kurada ismi çıkanların kesin kayıtlarını 08-19 Nisan 2013 tarihleri arasında yapacaklarını belirterek, kesin hac kayıtları konaklama türlerine göre Diyanet yüzde 60, acentelerin ise yüzde 40 oranını geçememek üzere yapılacağını da sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA