Sunay Akın “söz Gösterisi”ni Küçükçekmece’de Sahneledi

Şair ve yazar Sunay Akın, “Söz Gösterisi” adlı tek kişilik oyununu Küçükçekmecelilere sergiledi.

Sunay Akın “söz Gösterisi”ni Küçükçekmece’de Sahneledi
Şair ve yazar Sunay Akın, “Söz Gösterisi” adlı tek kişilik oyununu, Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde sahneledi. Bakmanın ve görmenin farkını tüm gösterilerinde ortaya koyan Akın'ın tek kişilik gösterisine, sanatseverler büyük ilgi gösterdi. Katılımcılar, 2 saatlik oyun boyunca aklın ve bilimin yolunda keyifli bir yolculuğa çıktı.

Gösteri boyunca Sunay Akın, Çanakkale'nin bilinmeyen insan hikayelerini, adalet kavramının gerçek anlamı ve önemini, Osmanlı-Rus Harbi sırasında savaş meydanlarında resim çizmeyi öğrenen ressam Hasan Rıza'nın katledilişinin 100'üncü yılını, tarihin sırlarını açığa çıkararak; kah gülerek, kah duygulandırarak katılımcılarla paylaştı.

Bilginin ışığında güldürüp eğlendiren ve yeri geldiğinde de hüzünlendirerek düşünmeye sevk eden sanatçının yaşama bambaşka bir pencere açtığı gösterisini, katılımcılar beğeniyle izledi.

Gösterisinde İstanbul Göztepe'de hayata geçirdiği ve bir şairin kurduğu ilk müze olarak tarihe kazınan İstanbul Oyuncak Müzesi'ne de değinen sanatçı, gelişmiş ülkelerde oyuncakların, çocuklara vakit geçirmek veya oyalanmak için değil, hayallerini büyütmek amacıyla alındığının altını çizdi.

Türkiye'de yeteri kadar müze ve müzecilik anlayışı olmadığını kaydeden Akın, bu konuda yöneticilere ve sanatçılara çok iş düştüğünü belirterek, ilgili olunması gerektiğini ifade etti.

Sanatçıyı, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da kuliste ziyaret ederek, kendisine teşekkür etti. Gösteri sonunda 'insan kavramı'nın önemine dikkat çeken Sunay Akın, “Birçok salonda gösteri yaptım. Ancak Küçükçekmece’de beni hiç yalnız bırakmayan çok değerli bir dostum var. O da sanata ve sanatçıya önem veren Aziz Yeniay’dır” diyerek, ilgisinden dolayı Başkan Yeniay’a teşekkür etti .
Kaynak: İHA