'sahil Gözetleme Radar Sistemi Projesi'nin İmza Töreni Yapıldı

Sahil Güvenlik Komutanlığı 'Sahil Gözetleme Radar Sistemi Projesi'nin imza töreni gerçekleştirildi.

'sahil Gözetleme Radar Sistemi Projesi'nin İmza Töreni Yapıldı
Projenin hayata geçmesiyle birlikte radar, elektro optik, yön bulucu, otomatik tanıma sistemi gibi sensör sistemleriyle 24 saat esasına göre denizler gözetlenecek. Savunma Sanayii Müsteşarlığı'ndaki 'Sahil Gözetleme Radar Sistemi Projesi'nin imza törenine İçişleri Bakanı Muammer Güler, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu katıldı.

Sistemin tanıtımı ve nasıl çalıştığıyla ilgili bilgilendirme yapıldı. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, eskiden bu tür projeleri yabancıların yaptığını hatırlatarak Sahil Gözetleme Radar Sistemi Projesi'nin yerli bir proje olduğunu vurguladı. Projenin hayata geçmesi ile birlikte denizlerin mobesesi olacağını dile getiren Bakan Yılmaz, hiç bir yabancı unsura müsaade edilmeyeceğini ifade etti.

Projenin hayata geçme süresinin çok uzun olduğuna dikkat çeken Yılmaz, Başbakan'ın projelerle ilgili yaptığı pazarlıkları hatırlatarak daha kısa sürede hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler ise 'Sahil Gözetleme Radar Sistemi Projesi'nin mükemmel bir proje görüntüsü verdiğini ifade etti.

Projenin diğer projelerle entegrasyonu bulunduğunu belirten Güler, proje için 45 ayın çok olduğunu vurguladı. Bakan Güler, Başbakan gibi kendisinin de pazarlık yapmak istediğini söyledi.

36 ayda projenin tamamlanmasını isteyen Güler'e bu sürenin yetersiz olduğu ifade edildi. Kısa sürede çalışılacağının söylenmesi üzerine ise "Elinizden geleni 3 yıl içinde yapın." diye konuştu.

Konuşmaların ardından imza töreni yapıldı ve toplu fotoğraf çektirildi .