Kuşadası- Marl Arasında Dostluk ve Sanat Köprüsü

Kuşadası’nın kardeş şehri Marl kentinin eski belediye başkan yardımcısının eşi Helga Ahlert tarafından “Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi’nde Dua Eden Eller” isimli seramik sergisini açıldı.

Kuşadası- Marl Arasında Dostluk ve Sanat Köprüsü
Sergi ile Kuşadası-Mart kardeş şehirleri arasındaki sanat köprüsüne yeni bir halka daha eklendi. Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan ve Kuşadası Belediye Başkanı M.Esat Altungün sergi hazırlığı sırasında Helga Ahlert’ten bilgi alırken, sergi açılışına Kuşadası Belediye Başkan Vekili Leziz Uyanık, Kuşadası Lions Kulubü Kuşadası Başkanı Bengül Çakmak ve üyeler ile Kuşadası Engelliler Derneği Başkanı Canan Güler ve engelli çocuklar da katıldı.

Kuşadası Belediyesi Kardeş kentlerinden Marl’dan seramik sanatçısı Helga Ahlert, Albert Durer’in 500 yıl önce yaptığı “Dua Eden Eller” sembolünden yapılan çeşitli büyüklükte seramik, bronz, mermer elleri topladığını anlattı. Helga Ahlert eşi Marl eski Belediye Başkan Yardımcısı Heinrich Ahlert’in 12 yıl önce Kuşadası ile Kardeş kent ilişkilerini başlattığını ve Kuşadası’na gelirken “ Kendi evime geliyorum” dediğini söylerken çok hüzünlendiğini vurguladı.

Helga Ahlert’in kızı Nicci Ahlert’in Türkçe ve Almanca şarkıları eşliğinde açılışta Kuşadası Belediye Başkanı M.Esat Altungün adına çiçek veren Belediye Başkan vekili Leziz Uyanık, Meclis üyesi Ahmet Kireç ile aile fotoğrafı çekildi. Ahmet Kireç, ellerin her konuda anlamlı olduğunu bu kez Marl’dan Kuşadası’na sanat köprüsü oluşturduğunu belirtti.

Kuşadası Engelliler köyünde çocukların yaptığı ellerin de yer aldığı sergi çok sayıda davetli tarafından beğeni ile izlendi .
Kaynak: İHA