Ak Parti Bolu Milletvekili Ercoşkun Açıklaması

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, ''Bilgi devrimine geçişi toplum olarak başarmak zorundayız'' dedi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kültür Merkezi'nde Bolu Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen ''İnternet Güvenliği ve Sosyal Medya'' konulu seminerde konuşan Ercoşkun, Bilişim Bakanlığı kurmak için çalışma yaptıklarını söyledi.

Ercoşkun, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde oluşturulan Bilişim ve İnternet Meclis Araştırma Komisyonu'nda oy birliği ile bir rapor hazırlandığını, bin 140 sayfalık raporla 158 öneri getirdiklerini anlatarak, ''Raporun ilk maddesi internetin hak olduğu ve bu hakka herkesin özgür şekilde ulaşmasının sağlanması, ikinci madde ise Bilişim Bakanlığı'nın kurulması ya da Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanlığı ya da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı kapsamında yeniden yapılandırılması'' diye konuştu.

Dünyada paradigma değişimi olduğunu, sanayi devrimini gerçekleştiren ve 1900'lerin başında sanayi bakanlıklarını kuran ülkelerin geliştiğini kaydeden Ercoşkun, ''2023 ve 2071 hedeflerimiz var. 1900'lerde Sanayi Bakanlığı ne ise şimdi Bilişim Bakanlığı aynı. Bilgi devrimine geçişi toplum olarak başarmak zorundayız'' şeklinde konuştu.

Muhabir: Emin Gürbüz

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA