Türkler'in tarih sahnesinde geçirdiği süreçler canlandırıldı

''Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti'' etkinliklerinin başlaması dolayısıyla düzenlenen törende, 500'ü aşkın sanatçı tarafından Ergenekon Destanı'ndan günümüz Türkiye'sine kadar Türkler'in tarih sahnesinde geçirdiği süreçler canlandırıldı.

Vatandaşların yaklaşık bir saat öncesinden yerini aldığı Atatürk Stadı'ndaki törene, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir ile diğer protokol üyeleri katıldı.

Etkinlik, oyuncu ve karikatürist Hasan Kaçan'ın canlandırdığı Nasreddin Hoca'nın stada girmesiyle başladı.

Daha sonra, Dede Korkut hikayelerinden bölümler anlatıldı.

Oğuz Kağan, Cengiz Han, Alparslan, Yunus Emre gibi Türk büyüklerinin yaşam öyküleri ile Türkler'in tarih sahnesine çıkışından günümüz Türkiye'sine kadar geçen süreç, görsel efekt ve müzikler eşliğinde yaklaşık 500 sanatçı tarafından danslarla sunuldu.

Yunus Emre'nin ilahilerinin seslendirilmesi, sanatçı Ahmet Özhan'ın Türk Tasavvuf Musikisi'nden bazı eserleri yorumlamasıyla devam eden etkinlik, havai fişek gösterisi sunulması ve balonlardan oluşan Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti logosunun gökyüzüne bırakılmasıyla sona erdi.

Muhabir: Deniz Açık - Sedat Gök

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA