Bdp Muş Milletvekili Çelik Açıklaması

BDP'li belediye başkanları ve il genel meclis başkanlarının katıldığı toplantı, Diyarbakır'da başladı.

Bağlar Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantının açılışında konuşan BDP Muş Milletvekili Demir Çelik, nevruzun coşku ve heyecana yol açtığını, bu coşkunun sadece Türkiye ve bölge açısından değil, uluslararası gündeme de oturduğunu söyledi.

Nevruzun hemen ardından böyle bir toplantı yapmalarının amacının misyonlarına uygun ortaklaşmayı sağlamak olduğunu belirten Çelik, ''Bir bütün olarak hem sürecin kendisine ilişkin bir ortaklaşmayı yaşayacağız, hem 4 yıllık pratiğimizin eleştiri ve özeleştirisi temelinde bir yoğunlaşma yaşayacağız hem de örgütsel ve kurumsal iç işleyişimize dair hukuksuzlukların giderilmesi temelli bir ortaklaşmaya vesile olacağız. Asıl önemlisi 2014 yerel seçimlerine bir yıl kalmışken, demokratik siyasetin öne çıkacağı bilinciyle, kendi rolümüzü kendi sahamızda amaca uygun oynamak ve görevlerimizi sorumluluklarımızı yerine getirmek istiyoruz'' dedi.

-''Bir kısım süreçlerin bu birkaç ayda hayat bulmasını bekliyoruz''-

Önemli bir süreçten geçtiklerinin bilinciyle hareket etmek durumunda olduklarını söyleyen Çelik şöyle dedi:

''Yeni bir sürecin başlangıcının startının verildiği bilinciyle hareket etmemiz gerekiyor. Ateşkesten, geri çekilmeye ve sonrasındaki eşitlikçi demokratik, özgürlükçü bir anayasa. Anayasayla yol temizliği diye ifade ettiğimiz bir kısım süreçlerin bu birkaç ay içerisinde hayat bulmasını bekliyoruz. Kamu görevlilerinin serbest bırakılmış olması, ardından dün ateşkesin ilan edilmiş olması, beraberinde de devletin Kürtleri ve Kürt siyasal hareketine bu denli duyarlı bir yaklaşımı da demokratik kamuoyunun beklentisidir.''

Toplantıya aralarında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Batman Belediye Başkanı Serhat Temel, Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Şırnak Belediye Başkanı Faik Saltan'ın da bulunduğu il, ilçe ve belde belediye başkanları ile il genel meclisi başkanları katıldı.

Toplantıya, daha sonra basına kapalı olarak devam edildi.

Muhabir: Nail Kadırhan-Veysel Narlayan

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
Kaynak: AA