Kızıltepeli İş Adamları Çözüm Sürecine Destek Verdi

Kızıltepe Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (KASGİAD) Başkanı Seyithan Karaozan, çözüm sürecinin yeni bir umut olduğunu belirtti.

Çözüm süreci adına atılan adımları desteklediklerini belirten Karaozan, sorunun çözülmesi ile yıllardan beri en büyük sıkıntıyı yaşayan bölge halkının huzura kavuşacağını söyledi.

Karaozan, yapılan açılımların bu sorunun sonuna yaklaşıldığını gösterdiğini ifade etti.

Bölge halkının 40 yıldan bu yana ciddi sıkıntılar çektiğini belirten Karaozan, "Sıkıntısız geçen bir ay hatırlamıyorum. Sürecin bölge ekonomisi üzerinde olumlu katkısı çok büyük olacaktır. Şu anda Türkiye’nin en büyük güneş potansiyeli bulunan toprakları üzerinde yaşıyoruz. Yatırım için bölgenin huzur ve istikrara ihtiyacı var. Süreç olumlu sonuçlanırsa, bölge ekonomik ve sosyal alanda büyük kalkınma sağlayacak. Batı ile Doğu arasında yıllardır devam eden gelişmişlik farkı kapanacak.” şeklinde konuştu.

Sürecin olumlu sonuçlanması adına toplumun umutlu olduğunun kaydeden Karaozan, süreçte herkesin söylem ve davranışlarına dikkat etmesini istedi. Karaozan, şöyle dedi: ”Bölgede zaman zaman açılımların olduğunu ve iyi niyetli insanların çıkıp bu sorunu çözmeye çalıştığına şahit olduk. Bu süreçte yurt içinden ve dışından çok olumlu tepkiler var. İnsanlar çözüm konusunda umutlu. Hadisenin tamamlanmaması için provokasyonlar ve olumsuzluklar olacaktır. Sükûnet içerisinde olmak, akilane davranmak lazım. Herkesin sözlerine ve davranışlarına çok dikkat etmesini istiyoruz.”