Karaca, İş Adamlarını “everest Expedisyonu” Konusunda Bilgilendirdi

AKUT Başkanı, Uluslararası dağcı ve Kar Leoparı lakaplı Nasuh Mahruki’nin 2010 yılında gerçekleştirdiği Everest Dağı tırmanışına sponsor olan Cantek Soğutma Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Can Hakan Karaca, Egeli iş adamlarına marka değeri ve sponsorluk konularında bilgi verdi.

Karaca, İş Adamlarını  “everest Expedisyonu” Konusunda Bilgilendirdi
Ege Soğutma Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (ESSİAD) İzmir Tepekule Kongre Merkezi’nde düzenlediği “Dünyanın Zirvesine Tırmanış” konulu toplantıya Nasuh Mahruki ve Yılmaz Sevgül’le birlikte katılan Can Hakan Karaca, Cantek olarak bugüne kadar marka değerini artıracak birçok işe imza attıklarını, ancak en güçlü ve en kurumsal işlerden birinin Everest Ekspedisyonu olduğunu söyledi.

Cantek Soğutma’nın Everest 2010 Ekspedisyonuna sponsorluk aşaması ile ilgili olarak Egeli iş adamlarını bilgilendiren Can Hakan Karaca, “Beni harekete geçiren nokta ‘Bir projede yer alarak şirketimize marka değeri katmak isteme’ hedefi oldu. Marka değeri katma hedeflerimizden biri de Türkiye’ye mal olmuş kişilerin bizim projemiz içerisinde yer almasıydı. Proje içerisinde sponsor olarak yer almak çok keyifliydi. Nasuh Mahruki ve Yılmaz Sevgül sponsorluk yapılabilecek insanlar olarak hem marka değerinize değer katıyorlar, hem de bu işin nasıl yapıldığını çok iyi biliyorlar. Yarattığımız katma değeri çoğaltarak uluslararası bir ekspedisyona imza attık” dedi.

Uluslararası Dağcı ve AKUT Başkanı Nasuh Mahruki de dünyanın zirvesi olan Everest Dağı'na tırmanışının öyküsünü anlattı. Herkesin Everest'e çıkamayacağını ancak herkesin çıkabileceği bir Everest olacağını vurgulayan Mahruki, bunun için çok çalışılması gerektiğine dikkat çekti. Kişinin kendine hedef belirlemesi gerektiğini kaydeden Mahruki, "Ben 1995 yılında, Everest Dağı'na tırmanmayı başaran ilk Türk ve dünyadaki ilk Müslüman dağcı oldum. 2010 yılında da bir kez daha Everest'e tırmandım. Zirveye tırmanmanın ilk adımı, zirveye ulaşmayı istemektir. Ama öylesine istemek değil, gerçekten istemek, ruhumuzla, bedenimizle, yüreğimizle, aklımızla, tepeden tırnağa bizi biz yapan her şeyimizle istemektir. Ona ulaşma arzusu içimizde kor gibi yanmalı ve bizi hep hareket halinde tutmalı. İçten gelen böylesi güçlü ve gerçek bir istek, bu isteğimize ulaşmak için tüm gerekenleri de beraberinde hayatımıza çağırır. İnsan gerçekten istediği bir şeye ulaşmak için kendisini değiştirebilir. Hayatını, önceliklerini, zamanını, açıkçası her şeyini buna göre ayarlayabilir" diye konuştu.

Uluslararası dağcı Yılmaz Sevgül ise sponsorluk kavramının Türkiye’de bilinen bir kavram olmadığına dikkat çekti. Sevgül, “Sporcu ve sporcuya destek olan bir yasa var ortada ve o yasa kapsamında bir takım vergilerden muafsınız. Fakat bu sistemin Türkiye’de çok iyi çalışmadığını biliyoruz” dedi.

Toplantının Sonunda ESSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın Kayacan ve Dernek Genel Sekreteri Aylin Gel, Can Hakan Karaca, Nasuh Mahruki ve Yılmaz Sevgül’e birer çiçek ve İzmir Saat Kulesi maketi armağan ettiler.

"Dünyanın Zirvesine Tırmanış" konulu sohbet toplantısına katılan Mahruki ve Yılmaz Sevgül, 2010 yılında gerçekleştirdikleri Son Everest tırmanışını fotoğraflar eşliğinde soğutma sanayicilerine anlatırken, bu tırmanışı konu edinen kitaplarını da imzaladılar .
Kaynak: İHA