İtalyan Sanatçı Daniele, El Boyaması Yaptı

Nesli tükenen hayvanlara dikkati çekmek amacıyla düzenlenen ''Bir el de siz verin'' etkinliğinde İtalyan sanatçı Guido Daniele, sosyal paylaşım sitesinde yapılan yarışmayı kazanan gencin elini boyadı.

Daniele, Eskişehir'de bir alışveriş merkezindeki etkinlikte, özel olarak hazırlanan platformda Anadolu Üniversitesi öğrencisi Sinan Yılmaz'ın sağ eline papağan boyaması uyguladı.

Yaklaşık bir saat süren boyama esnasında platform etrafında toplanan vatandaşlar, Daniele'yi merakla izledi.

Boyama bittikten sonra kendi arşivi için elin fotoğrafını da çeken Daniele, nesli tükenmekte olan hayvanlara dikkat çekmeyi amaçladığını belirterek, el üzerine yaklaşık 75 çeşit hayvan boyaması gerçekleştirdiğini söyledi.

Sinan Yılmaz da facebook aracılığıyla gerçekleştirilen yarışma sonrası yapılan çekilişte, kendisinin seçilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ''Çok heyecanlandım. Böyle bir sanatçıyla tanıştığım için heyecanım hala devam ediyor. Elimi mümkün olduğunda geç yıkayacağım'' dedi.

Etkinlik kapsamında alışveriş merkezi içerisinde Daniele'nin seçme eserlerinin fotoğraflarının yer aldığı ''Handimals'' sergisi ise 27 Mart'a kadar gezilebilecek.

-Guido Daniele-

İtalya'da 1950'de doğan Daniele, 1972'de Brera Sanatlar Okulu'nu bitirdi ve 1974'e kadar Hindistan'da çalışmalar yaptı.

Çalışmalarını Milano'da sürdüren Daniele'in insan eli boyamasının yanında; vücut boyama, illustrasyon, fotoğrafçılık gibi birçok sanat dalına el atmış ve bu çalışmaları pek çok reklam kampanyasında kullanılmış, alanında tek olma özelliğine sahip bir sanatçı olduğu kaydedildi.

Daniele, yılandan zürafaya, kartaldan aslana kadar birçok hayvanı,insan ellerini tuval gibi kullanarak tasvir ediyor.

Aynı zamanda hayvan hakları savunucusu da olan sanatçı, çalışmalarını Milano'da sürdürüyor.

Muhabir: Yıldız Gündoğmuş

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA