(özel Haber) Öcalan’ın Mektubuna Muş’tan Destek

Diyarbakır’da, Öcalan'ın Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Iğdır Milletvekili Pervin Buldan tarafından okunan mektubu Muş’ta vatandaşlardan destek buldu.

(özel Haber) Öcalan’ın Mektubuna Muş’tan Destek
Diyarbakır’da kutlanan Nevruz programında Abdullah Öcalan tarafından yazılan mektup Iğdır Milletvekili Pervin Buldan tarafından Kürtçe, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder tarafından ise Türkçe okundu. Muş’ta Öcalan mektubunu dinlemek isteyen vatandaşlar ise kahvehanelere akın etti. İstasyon Caddesi'nde bulunan Özel İdare Pasajı’ndaki bir kahvehaneye gelen vatandaşlar, televizyon başına geçerek Nevruz programını seyretti.

Silahların susması gerektiğini belirten vatandaşlar, Türkiye’de artık barış havasının esmesi gerektiğini vurguladı

Kahvehanede programı seyreden Erhan Yiğit isimli vatandaş ise, “Artık ülkede barış olsun. Biz Öcalan’ın mektubunu da destekliyoruz çünkü barış için yapılması gereken ancak budur” dedi.

Aydın Tatlıbulak da barış olması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Tatlıbulak, “Diyarbakır’da Öcalan’ın mektubu okunuyor. Biz barış isteyenler olarak akan kanın durmasını, ülkemize barış gelmesini istiyor, Öcalan’ın mektubuna destek veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir terzihanede Nevruz programını seyreden Halit Yılmaz isimli vatandaş ise, artık barış istediklerini vurgulayarak, “Şu anda Diyarbakır’da Nevruz programı var. BDP’li milletvekilleri Öcalan’ın gönderdiği mektubu okuyor. Biz ülkemizde artık kan dökülsün istemiyoruz. Artık barış olsun. İnsanlar huzurlu bir şekilde yaşasın” diye konuştu.

Kaynak: İHA