Diyarbakır'daki Nevruz Etkinliği Görüntüleri Tartışmaya Neden Oldu

TBMM Genel Kurulu'nda, Diyarbakır'daki nevruz etkinliği görüntüleri tartışmaya neden oldu.

İçişleri Bakanı Muammer Güler'in konuşmasının ardından CHP Grubu adına söz alan Tunceli Milletvekili Kamer Genç, milletvekillerinin Nevruz Bayramı'nı kutladı. İçişleri Bakanı Muammer Güler'in Diyarbakır'daki kutlamayla ilgili olarak ''oraya Türk Bayrağı'nı asmak benim görevim değil'' dediğini belirten Genç, ''Sen kimsin, ne başısın- Ülkenin bir coğrafyasında bayrak astırılmıyorsa, yerlerde süründürülüyorsa sen kimin görevini yapmıyorsun- Hangi sıfatla, hangi utanmazlık duygusuyla bu makamda oturuyorsunuz- Bugün Türkiye Cumhuriyeti devletinin bölünüş günüdür. Bunu herkesin kabul etmesi lazım. Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir coğrafyası elinden alınmıştır, hükümranlık hakkı sona ermiştir'' diye konuştu.

TBMM'nin bugün çalışmaması gerektiğini savunan Genç, ''Türkiye'nin başına bugün karanlık bölünme, bir işgal gelmiştir. Bunu anlayan anlar. Yarın Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül, Türkiye'yi böldükleri için ödül alacaklar. Nobel Barış ödülünü alacaklar. Acaba Abdullah mı yoksa Erdoğan mı alacak- Herhalde paylaşacaklar'' dedi.

Milletvekili olarak ülkenin bölünmesini gururuna yediremediğini ifade eden Genç, ''İnsan olarak sizin aranızda görev yapmaktan dolayı utanç duyuyorum. Sizinle aynı yerde bulunmaktan utanç duyarım'' diye konuştu.

Genç, Türkiye Cumhuriyeti devletinin bugün fiilen bölündüğünü ve Türkiye coğrafyasının bir bölümünün Türkiye'den koparıldığını savunarak, ''Güneydoğu'nun bir çok ili, başta Diyarbakır olmak üzere Erbil'e katılmıştır. Bunun cezasını çok çekeceksiniz. Ey vatandaş, eğer siz bu halkı ülkeyi bölmek istemiyorsanız bu AKP sıralarında oturan ve ülkenin bölünmesine müsaade eden, buna çanak tutan insanları seçim bölgelerine sokmayın, hesap sorun, gerekli dersleri verin. Eğer vermiyorsan sen Türk halkı değilsin'' ifadelerini kullandı.

-Bostancı ile MHP'liler tartıştı-

AK Parti Grubu adına konuşan Amasya Milletvekili Naci Bostancı'yı, MHP'li milletvekilleri ''bravo'' diyerek alkışladı ve kendisine laf attı. Bostancı, MHP'lilere, ''İnsanda sadece gırtlak değil, kulak da beyin de olacak. Allah güçlü ses vermiş maşallah ama o sesin biraz de nitelik kazanması lazım'' karşılığını verdi.

Bostancı, bir milleti sevmenin herkesi sevmek olduğunu belirterek, MHP'li Oktay Vural'a, ''Oktay Bey seni de seviyoruz; birlik ve kardeşlik projesinin bir parçası da sensin, seni de kucaklayacağız inşallah. Kamer Beyi de seviyoruz. Meclis'e geldiğimden beri en hayran olduğum kişilerden beri....Sahne performansı muhteşem. Onu dinlerken kendimi Roma dönemindeki mahkemelerde hissediyorum. Burası kabilenin değil, 75 milyonun Meclisi...'' dedi.

Fransız Tarihçi Braudel'in ''Ey Fransa seni insanlığa, uygarlığa, edebiyata, sanatlara yaptığın katkılar kadar rezilliğin, pespayeliğin, entrikaların, her şeyinle birlikte seviyorum'' dediğini ifade eden Bostancı, bur ülkeyi sevmenin o ülkede yaşayan insanlara saygı göstermek olduğunu söyledi.

''Millette saygı göstermekten bahsedenler eğer milletin temsilcilerine saygı göstermiyorlarsa rüyalarında konuşuyorlardır'' diyen Bostancı, AK Parti'nin milletin yüzde 50'sini temsil ettiğini kaydetti.

Komedi programlarında insanların nerede güleceğini bilmesi için kahkaha efektleri kullanıldığına işaret eden Bostancı, ''Sitcom'daki efektler gibi sanki bu memlekette çok dramatik olaylar yaşanıyor ama milletin çoğunluğu bundan bihaber, çoğunluğu hain, alçak...Sitcom efekti yapmayın. Memlekete, millete saygı göstereceksiniz'' diye konuştu.

Bostancı, ayağa kalkarak kendisine laf atan MHP'li bazı milletvekillerine, ''Sizin çoğunuzdan daha fazla milliyetçiğim. Benim geçmişimi aranızdakiler bilmez. Bu arkadaşlar 10 yıldır bağırıyorlar, sonuç yüzde 13... İnşallah Türkiye Cumhuriyeti kendi birliğini, bütünlüğünü böyle bağırarak, çağırarak, öfkeyle, kendi çocuğunu sevmeyecek, pişmanlığın, husumetin, savaşın sesi olabilecek ses tonuyla değil akıl dolu sözlerle sağlayacak. Sevmek kimseyi beraat ettirmez, akıllı seveceksin, memleketin tamamını seveceksin ve saygı göstereceksin'' karşılığını verdi.

-''Tayyip Erdoğan'ın çocuklarına bakmak zorunda mıyım-''-

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, AK Parti'li Cuma İçten'in konuşmasıyla Atatürk başta olmak üzere Cumhuriyet'in kurucu kadrolarına dil uzattığını belirterek, ''Bunu şiddetle reddediyoruz. Bu sözleri, 200 yıldır çağdaşlaşmaya karşı olanların, akıl ve bilimi reddedenlerin, laik ve demokratik Cumhuriyeti içine sindirmeyenlerin ruh halinin tezahürüdür'' dedi.

CHP'li Genç sataşma gerekçesiyle söz alarak, iktidarın yaptığı yolsuzlukları söz ettiği için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisi hakkında 5 dava açtığını belirterek, ''Ben Erdoğan'ın çocuklarına bakmak zorunda mıyım- Öğrencilere burs veriyorum, onu keseceğim, Tayyip'e vereceğim. Allah bunu kabul eder mi- Tayyip dünyanın en zengin adamı'' diye konuştu.

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu da sataşma gerekçesiyle söz alarak, AK Parti'li Bostancı'ya hitaben ''Çok bukalemun insan gördüm ama burada onlara taş çıkartan kişiyi de görüyorum. Kendi beynini kullanamayan Braudel'den bahseden kişi, önce kendi fikirlerini ortaya koyacak birikime sahip olsun. Orada Türk bayrağının olmamasını tenkit edebiliyor musun ya da PKK paçavralarının bütün meydanı doldurmasını nasıl hazmedebiliyorsunuz-'' diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır da Bostancı'ya, ''Geçmişine söven insanın bu kürsüden konuşma hakkı yok Sayın Bostancı. Anladın mı- Şimdi duyduğun mensubiyet, aidiyet geçmiş aidiyetine sövme hakkı vermez sana. Söversen bunun adı haysiyetsizliktir. Bu da sana yeter, sana başka cevabımız yok'' diye tepki gösterdi.

AK Parti'li Bostancı, MHP'lilere, ''Sanki 2011'de milletvekili olmakla bambaşka birisi oldum gibi muamele yapılması cehalettendir. 80 öncesinde 12 Eylül'de biz mahkemelerde yargılanırken aranızda bazıları orada yoktu. Oktay Bey sen de yoktun, kim bilir neredeydin. Burada şimdi bağırmak kahramanlık değil, o zaman bağıracaksın'' karşılığını verdi.

Muhabir: Melda Çetiner

Yayıncı: Sefa Salantur
Kaynak: AA