Ak Parti Malatya İl Başkanı Tüfenkci, Rehabilitasyon Merkezini Ziyaret Etti

AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci, beraberindeki teşkilat üyeleriyle Sevgi Yolu Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Tüfenkci, AK Parti'nin her alanda olduğu gibi engelliler için de hayal edilemeyecek değişimlere ve dönüşümlere imza attığını belirten Tüfenkci, ''Engellilerimizin sorunlarına kulak vererek onlara her türlü imkanı sağladık. Evde bakım ücreti, genel sağlık sigortasıyla bir iyileştirme politikasını ortaya koyduk. Devletin sağladığı imkanlarla, verdiği desteklerle bu tür merkezlerin oluşmasını sağlayarak engelli çocuklarımızı hayata kazandırmada çok önemli bir adım atmış olduk'' diye konuştu.

Rehabilitasyon merkezlerindeki eğitim saatinin artırılması için AK Parti Genel Merkezi'ne talepte bulunacaklarını anlatan Tüfenkci, ''Ailelerin çocuklarına daha iyi bakması ve daha rahat etmeleri için maddi destek sağlanması gerektiğini düşünüyorum. Bununla ilgili çalışma yapıp genel merkezimize ileteceğiz. Oradan da ilgili bakanlıklara iletilmesini sağlayacağız. Özellikle down sendromlu çocukların da bu kapsama alınması için elimizden geleni yapacağız'' ifadelerini kullandı.

Sevgi Yolu Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Ahmet Turan Meşegül, merkezin çalışmaları ve kapasitesi hakkında bilgi verdi. Meşegül, 145 öğrenciye hizmet verdiklerini belirtti.

Muhabir: Yeter Erdine

Yayıncı: Tuba Karahan
Kaynak: AA