Chp'den 'Partisinden İstifa Edenin Milletvekilliği De Düşsün' Teklifi

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, partisinden istifa edenlerin milletvekilliğinin düşmesi için kanun teklifi verdi.

Güneş, siyasi parti listesinden seçilmiş olan bir milletvekilinin istifa etmesi halinde TBMM üyeliğinin de düşmesini ve bu boşluğun söz konusu siyasi partinin Son seçimde belirlediği aday listesindeki sıraya göre doldurulmasını öneren bir kanun teklifi verdi. Kanun teklifi ile, siyasi parti listesinden seçildikten Sonra ölen milletvekillerinin yerinin de aynı yöntemle doldurulması amaçlanıyor.

"SEÇMEN İRADESİ DIŞINDA OY TRANSFERİ"

Güneş, kanun teklifinin gerekçesinde, gelişmiş ülkelerin parlamentolarının aksine, TBMM'de milletvekillerinin sıklıkla mensubu olduğu siyasi partiden istifa ederek seçmen iradesini hiçe sayan bir tutum sergilediğini belirterek, milletvekili seçimlerinde oyların şahsa değil, siyasi partilere verildiğini ifade etti.

Güneş, bir siyasi partinin listesinden seçilen milletvekilinin söz konusu partiden istifa edip başka partiye geçmesinin seçmenin verdiği oyları seçmenin iradesi dışında transfer etmesi anlamına geldiğini vurguladı.

Geçtiğimiz günlerde, Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, CHP'den istifa ederek AK Parti'ye geçmişti

Kaynak: İHA