Kılıçdaroğlu İzmir’de 45 Milyon TL'lik Yatırımın Temelini Attı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir temasları çerçevesinde Karabağlar'da bulunan 'Uzundere Rekreasyon Alanı'nda yer alacak sanatsal ve heykel yapılar ile tematik oyun alanlarının temel atma törenine katıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu'na; CHP Genel Başkan yardımcıları Gökhan Günaydın ile Gürsel Tekin eşlik ederken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları, parti milletvekilleri ve vatandaşlar da açılışta hazır bulundu. Türk bayrakları ve Karabağlar Belediyesi’ne ait bayraklarla donatılan alanda, üzerinde; ‘Durmaya, dinlenmeye vaktimiz yok, çünkü Türkiye'nin zamanı yok’ yazılı bez afişler ile ‘CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’a özgürlük, İzmir halkına hizmet etmenin bedeli Silivri toplama kampı olamaz’ şeklinde pankartların asıldığı dikkat çekti

Açılış öncesinde alanı dolduran vatandaşlar ve partililer, sanatçı Onur Akın'ın seslendirdiği şarkılarla tempo tuttu. Saat 14.40 itibariyle alana giriş yapan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, kalabalığın ‘Başbakan Kılıçdaroğlu’ tezahüratlarıyla karşılandı. Açılışta konuşan Kılıçdaroğlu, "Belediyecilik bizim işimizdir. Belediyecilik CHP'nin işidir. Çünkü biz halk için çalışır, üretiriz, halkın söylediklerini dinleriz. İş alanı yaratmak isteriz. İşsizlikle, yoksullukla mücadele ederiz. O yüzden CHP belediyeleri, insan odaklı belediyecilik yapar. Bizim amacımız budur. Bu amaç için yola çıktık" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin sorunlar yumağına döndüğünü öne sürerek, şunları kaydetti: "Türkiye'nin sorunları var biliyorsunuz. Ama bunun çözümü de var. Çözüm yolu; iktidarı değiştirmekten geçiyor. Onun yolu refah toplumundan geçiyor, insan odaklı siyasetten geçiyor. Özetle onun yolu, 75 milyon yurttaşı aynı gözle görmekten, yüreğinde insan sevgisi olan insanlardan geçiyor. O nedenle yeni bir iktidara, yeni bir yönetime sahip olmaya ihtiyacımız var. Türkiye'de barışı ve huzuru egemen kılmak gerekiyor." "Kentte oturmak apartman dairesinde oturmak değildir" diyen Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Kentte oturmak, apartmandan çıktığımız zaman gözümüzün yeşillik alanı aramasıdır. O yüzden bizim belediyelerimiz yeşil alanlara önem veriyor. Biz, yeşile önem veriyoruz. AK Partili belediyeler de yeşile düşman. Nerede yeşil alan görseler oraya apartman dikmek isterler." Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ise, 2014 seçimlerinde ilçede 50 bin oy oranı hedeflediklerini dile getirerek, "Biz, 32 bin 600 oy farkı ile aldık. O yüzden minnet borcum var Karabağlar halkına. Ben ve Karabağlar halkı 2014 seçimlerinde, 50 bine çıkaracağımıza dair namus sözü veriyoruz" şeklinde konuştu.

45 MİLYON TL'LİK YATIRIM 10 AYDA TAMAMLANACAK

Karabağlar Belediyesi'nin prestij projesi olarak anılan yatırımı, 230 hektarlık alanda hayat bulacak. 2 bin 500 kişilik amfi tiyatro, gençlik merkezleri, kapalı yüzme havuzları, düğün salonları ve seyir teraslarının yer aldığı alanda, alt yapı yatırımları belediye tarafından 2 yılda tamamlandı. Türkiye’ye örnek olacak projeler arasında yer alan yatırımla 3 bin metrekare alana, 37,5 metre yüksekliğinde dünyanın en büyük heykel binası inşa edilecek. Göle maya çalan Nasreddin Hoca figürlü heykel bina, müze ve kültür merkezi olacak. Heykeltıraşlığını Ragıp Çiçen'in üstlendiği heykel yapısı ile Çiçen, Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi hedefliyor. 10 ayda tamamlanması planlanan alanda, ayrıca tematik park da yer alacak .
Kaynak: İHA