Vali Çiftçi, Hisarcık Myo Öğrencileri İle Buluştu

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Hisarcık Meslek Yüksek Okulunda “Kariyer Günleri” kapsamında öğrencilerle halkla ilişkiler ve iletişim konularında söyleşi yaptı.

Vali Çiftçi, Hisarcık Myo Öğrencileri İle Buluştu
Meslek Yüksek Okulu Amfisi'nde öğrencilerle bir araya gelen Vali Kenan Çiftçi, ”Sanırım bugünkü konumuz biraz halkla ilişkiler, biraz tanıtım, biraz medya, biraz yönetim. Her şeyden biraz var. Sizler inanıyorum ki, bir şeyin her şeyini, her şeyin de bir şeyini mutlaka biliyorsunuzdur. Yani işin aslı şu kendi alanımızla ilgili hangi konu ile ilgilenirsek ilgilenelim onu çok detaylarına varıncaya kadar bilmemiz gerekiyor. Bir başka tabirle yaptığımız işte eskiden şunu derlerdi,” Türkiye’nin en iyisi olmak” şimdi ne diyorlar,” Dünyanın en iyisi olmak.” Yani yaptığınız işte dünyanın en iyisi olursanız, o zaman süper bir insan olursunuz. Ama yok vasat olursanız, dünya vasat insanlarla dolu. Halkla ilişkiler ve iletişimin dönem dönem şekli şemali değişiyor. Haberleşme ve iletişim adına bir dönem güvercin uçuruluyordu, bir dönem gazete basılıp dağıtılıyordu, bir dönem radyolardan yayınlar yapılmaya başlandı, bir dönem televizyonlar, basın gibi iletişim kanalları çok etkin kullanıldı.” dedi.

Çiftçi,”Fikirleri çatıştıracaksınız ki gerçekler ortaya çıkacak. Bir dönem Avrupa’da fikirlerin çatışması var mıydı? Yoktu. O dönemlerde Hollanda’da bayanlara şeytan nazarıyla bakılıyor ve bayanlar Rotterdam ile Amsderdam arasında bulunan deredeki suya batırılıyor, ölürse zaten insan yazık oldu, ölmezse “Bunda bir şeytanlık var, dışarıda öldürelim” derlenmiş. Bunlar yaşandı arkadaşlar. Bunlar da halkla ilişkilerdi belki ama Avrupa’da bu çağlar yaşanırken, Osmanlı’da o dönemde fikirler tartışıldı ve ilim de yapıldı. 600’lü yıllarda Peygamberimizin peygamberlik vasfı var, halkla ilişkiler uzmanı. Halkla ilişkilerin en üst derecedeki uzmanı hem de. İnsanlarla gerçek ahlaki değerlere oturan bir iletişim sistemi kuruyor. Hanımıyla, arkadaşlarıyla konuşması, insanlarla muhabbeti, sohbeti, bakış açıları farklı. Ayrıca istişare heyeti kuruyor. Sevgili gençler, inandığınız zaman, inandığınız işleri yaparsınız. Her şeyin başı çalışmak, her şeyin başı hedeflemek ve ideallerinizin olması. “Biz başarılı oluruz? Sorusunun cevabını bir örnekle anlatayım. Bir genç kız arkadaşlarına ders anlatan hocasını madara edeceğini söyler. Kızımız avucunun içine kelebeği alıyor, “ Bu kelebeği hocaya göstereceğim, hocaya soracağım, kelebek ölümü? Canlı mı? Hoca canlı derse bastırıp öldüreceğim, ölü derse açacağım uçup gidecek” diyor.” Hoca karşısına gelince genç kız hocaya avucundaki kelebeği göstererek, ölümü? Canlımı? Diye soruyor. Hocası” Kızım senin elinde.” diyor. Bu itibarla arkadaşlar başarılı olmak sizlerin elinde” diye konuştu.

Daha sonra söyleşi soru, cevap şeklinde sona erdi .
Kaynak: İHA