Sakarya'da Trafik Kazaları, Mobese Kameralarına Yansıdı

Sakarya'da meydana gelen trafik kazaları, MOBESE kameralarına yansıdı.

Sakarya'da iki yıl önce 90 farklı noktaya kurulan Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu kameraları, sürücülerin, dikkatsizlik, kırmızı ışık ihlali ve aşırı hız yapmalarından dolayı yol açtığı trafik kazalarını kaydediyor.

Söz konusu görüntülerde, D-650 karayolunda seyir halindeki otomobilin, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerlere çarpması yer alıyor.

Eski hayvan pazarı kavşağında kontrolsüz şekilde yola çıkan panelvan ile motosikletin çarpışma anının kaydedildiği kameralarda, çevreyolunda hareket halindeki tırın dorsesinin düşmesi sonucu trafiğin bir süre aksaması, Yenikent kavşağında bir otomobilin devrilmesi ve kırmızı ışıkta bekleyen bir araca, arkadan gelen başka bir otomobilin çarpma anları bulunuyor.

-Vali Büyük-

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, MOBESE'nin, suçların önlenmesine ve suçluların tespit edilip daha kolay yakalanmasında önemli işlev gördüğünü belirterek, MOBESE'ye yapılan yatırımları ilçelerde genişleterek yaygınlaştırmak istediklerini söyledi.

Büyük, bu konuda gerekli çalışmaları yaparak bütçe oluşturduklarını dile getirerek, ''Her geçen gün teknolojideki gelişmeleri takip ederek kullanmamız, işimizi kolaylaştırıyor'' dedi.

MOBESE'yle izlenilen yerlerde suç oranlarında azalma gördüklerini ifade eden Büyük, şehrin tamamının izlenmesinin teknik anlamda kolay olmadığını bildirdi.

Vali Büyük, özellikle daha kırsal alanlardaki tesis ve iş yeri sahiplerinin, işletmelerinin güvenlik kameralarının kaydettiği görüntüleri paylaşmalarının, bilgi elde etmelerinde önemli katkı sağlayacaklarını vurguladı.

Muhabir: Salih Eren - Çağrı Turgut - Enes Duran

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA