Keçiören'deki Engelli Ailelerine Bilgi Desteği

Engelli vatandaşlara yönelik 'pozitif ayrımcılık' uygulamalarıyla dikkat çeken Keçiören Belediyesi, bu defa engelli ailelerini bilinçlendirmek amacıyla bir etkinlik düzenledi.

Keçiören'deki Engelli Ailelerine Bilgi Desteği
' Bilinçli Aileler Güvenli Nesiller' adlı etkinlik, Keçiören Belediyesi Engelli Danışma Merkezi ile Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Engelli çocuğa sahip ailelere yönelik bilgilendirme çalışmaları kapsamında düzenlenen programda, ilçe sınırları içindeki okullarda görevli Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık öğretmenleri ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin yetkilileri hazır bulundu.

Keçiören'deki engelli ailelerinin büyük ilgi gösterdiği programı izleyenler arasında Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Yurtoğlu, Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Celal Semiz ile Keçiören Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Ali Orhan da vardı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Metin ile Bakanlık Müşaviri Sermet Başaran'ın konuşmacı olarak katıldığı programda, engellilerin yasal hakları, engellilere yönelik mevzuat değişiklikleri, yapılan çalışmalar ve engelli aile ile iletişim konularında bilgi ve deneyim paylaşımında bulunuldu

Kaynak: İHA