Bakan Kılıç, Üniversitelilerle 'eve Dönüş: Sarıkamış 1915' Filmini İzledi

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda kalan öğrencilerle birlikte, bir alışveriş merkezindeki sinemada, Türkiye'de yoğun ilgi gören "Eve Dönüş: Sarıkamış 1915" filmini izledi.

Bakan Kılıç, Üniversitelilerle 'eve Dönüş: Sarıkamış 1915' Filmini İzledi
Geçen yıl "Fetih 1453" filmini öğrencilerle birlikte izleyen Bakan Kılıç, bu kez Ankara'daki çeşitli üniversitelerde okuyan ve Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan öğrencilerle bir alışveriş merkezindeki sinemada "Eve Dönüş: Sarıkamış 1915" filmini izledi. Film gösterimi öncesi sinema girişinde gazetecilere açıklama yapan Bakan Kılıç, "Barınma imkanlarını günden günde geliştirdiğimiz gençlerimizin aynı zaman kişisel gelişimlerine de yatırım yapmaya gayret ediyoruz. Sosyal gelişimlerine, tarih bilinçlerinin de günden güne gelişmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Biz öğrencilerin tamamını sinemaya götürme imkanına sahip değiliz. Belli bir kısmını sinemada ağırlama imkanı bulacağız ama amacımız dikkat çekmek, altını çizmek, önemli olan hususların farkındalığını artırmak, daha fazlasının gençlerimiz gerek bugün gerek gelecekte yapmaya muktedir olacaktır" şeklinde konuştu.

Sinemada gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Bakan Kılıç'a patlamış mısır ikram edildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Hakyemez, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak ile bazı gençlik dernekleri üyeleri de filmi izledi.

SIRADA "ÇANAKKALE: YOLUN SONU" VAR
Geçtiğimiz yıl CEPA AVM'de "Fetih 1453" filmini öğrencilerle birlikte izleyen Bakan Kılıç'ın, bu yıl öğrencilerle "Eve Dönüş: Sarıkamış 1915" filminin ardından ve "Çanakkale: Yolun Sonu" filmini izlemeye karar verdiği öğrenildi. İki filmin vizyona girdiği illerde sinemaya gitmek isteyen öğrencilerin bilet ve ulaşım giderleri de Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından karşılanacağı belirtilirken, filmlerin vizyona girdiği illerdeki yurtlarda öğrencilere filmlerle ilgili duyurular yapılacağı kaydedildi.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu halen 81 il, 141 ilçe ve biri yurt dışında olmak üzere 348 yurdunda 308 bin 590 öğrenciyi bünyesinde barındırıyor. 308 bin 590 öğrenciye her ay 200 TL yemek katkısı veren Gençlik ve Spor Bakanlığı, 1 milyon 304 bin öğrenciye ise burs veya öğrenim kredisi veriyor

Kaynak: İHA