Ak Parti'li Türkan, “kimseden Gocunmuyoruz”

Önümüzdeki yıl yapılacak olan yerel seçimlerde Fethiye Belediyesini ve Muğla Büyükşehir Belediyesini kazanmak isteyen AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatı yerel seçimlere 1 yıl kala faaliyetlerini arttırdı.

Ak Parti'li Türkan, “kimseden Gocunmuyoruz”
AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatının Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü Salonu’nda gerçekleştirdiği aylık ilçe istişare toplantısına Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri, Gençlik Kolları Başkanı Emrullah Tuna ve Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra Ak Parti Belde Başkanları, Köy ve Mahalle Temsilcileri ile delegeler katıldılar. İstişare toplantısında Ak partinin ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan için harılanan slayt izlettirildi. Slayt gösterimimin ardından Konuşan Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan, “Önümüzdeki yıl yapılacak olan yerel seçimlerin çalışmasını Muğla İlimizin mahalle olarak en fazla seçmenine sahip olan Tuzla Mahallesi’nden başladık. Bu çalışmamız siyasi arenada rakip olarak adlandıracağımız diğer partilerde gündem oluşturdu. ‘Demokrat Parti İlçe Başkanı kahve dağıtacaklarına üniversite ile ilgilensinler’ derken üniversite arazisinin tahsisi konusundaki gayretli çalışmamızdan habersiz olduğunu kamuoyu ile paylaşmış oldu. Yaklaşık iki yıldan buyana Muğla Üniversitesi bünyesinde Fethiye’de kurulması düşünülen İşletme Fakültesi için yer arayışına başladık. Önce Çatalarık’ta bulunan arıcılık üretme istasyonunun bulunduğu alanın tahsis edilmesini sağlattık. Ancak bu 51 dönümlük arazinin önümüzdeki dönemlerdeki hedeflerimizi karşılayacak büyüklükte olmamasından dolayı yeni yer arayışlarımız devam etti. O dönemde orman Bakanlığının Üniversitelere arazi tahsisi mümkün değildi. Ancak 2-B kanunu ile ilgili görüşmeler yapılırken bizlerinde gayreti ile Milletvekillerimizin konuyu Bakanlarımıza iletmesi ile bu çıkan kanuna Bozuk orman arazilerinin Üniversitelere tahsis edilmesi ile ilgili bir hüküm eklendi. Bunun hemen akabinde Karaçulha Sebze Hali’nin hemen arkasında 490 dönümlük bir arazinin tahsisini gerçekleştirdik. Tüm bu çabalardan habersiz olan Demokrat Parti İlçe Başkanı kurulmuş olan ve atanmış olan üniversitenin dekanını ziyaretinde bu çalışmalardan habersiz olduğunu kamuoyuna deşifre etmiş oldu” dedi

KİMSEDEN GOCUNTUMUZ YOKFethiye Belediye Başkanı’na da eleştirilerde bulunan Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan, “14 yıldan buyana Fethiye Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Behçet Saatcı bizlerin yapmış olduğu çalışmalardan rahatsız olmuş olacak ki bizler ayağının tozu ile döndüğü Almanya’dan ziyaretler ilgili girişimlerini anlatmasını beklerken bu işlerin kahve dağıtmak ile olmadığını, kruvazör iskele ve yat yanaşma yeri ile ilgili izinleri alamadığından şikâyet ederek bizim çalışmamızı eleştirdi.

O eleştirisinin altında birde dip not olarak gitsinler de aynı çalışmayı Çatalarık’ta yapsınlar” dedi

Bizlerde ilçe danışma toplantımızın ardından Çatalarık Mahallesi’nde geçtiğimiz hafta Tuzla Mahallesi’nde gerçekleştirdiğimiz çalışmamızın aynısını gerçekleştireceğiz. Başkan Saatcı’ya sormak istiyorum; önümüzdeki hafta hangi bölgeye gitmemizi istiyorsun bizler her bölgeye gideriz. Bizler alnımız ak, başımız dik bir şekilde ziyaretlerimizi yapmaya devam ediyoruz. Bizim kimseden gocuntumuz yok. Kimseye de verilemeyecek hesabımız yok. Seçimlerin yıldönümü olan 29 Mart için Başkan Saatcı’nın bir çalışma içerisinde olduğunun bilinci içerisindeyiz. Bu programda Fethiye’ye yapmış olduğu hizmetlerden ziyade Kocaeli Büyükşehir belediyesinin hesaplarını inceletmeye başlattığı bizlere gelen duyumlar içerisinde. Çünkü Türkiye’deki en başarılı örneklerden bir tanesi Kocaeli Büyükşehir belediyesidir. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız geçtiğimiz günlerde Fethiye’de Büyükşehir ile gelen hizmetleri anlattı. Bundan gocunanlar da Kocaeli Belediyesinin bir açığını bulabilir miyiz diye bir gayretin içerisindeler

KÜÇÜK ZİHNİYETLER BÜYÜKŞEHİR’E KARŞI ÇIKIYORLARBüyükşehir çalışmaları ile ilgili olarak ta konuşan İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan, “Arkadaşlar Büyükşehir modelini eleştirmeye devam etsinler. Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte Ordu ilinin nüfusu 720 binlerdeydi ve Büyükşehir olabilmesi için de 750 binin üzerinde bir nüfusa sahip olması gerekiyordu. Ordu ilindeki tüm belediyeler ve sivil toplum kuruluşları bir kampanya başlatarak Ordu ilinden olup da başka ilde yaşayan Orduluları Ordu iline dönmeye davet ettiler. Bu kampanya neticesinde ordu İlinin nüfusu 760 bine çıktı ve önceki gün ordu ilinin Büyükşehir olması mecliste kabul edildi ve Ordu iki 30’uncu Büyükşehir olma hakkını elde etti. Memleketin bir tarafında aklıselim insanlar kendi bölgelerine daha iyi hizmet alabilmesi için Bulundukları İlin Büyükşehir olması adına kampanyalar başlatırlarken, diğer taraftan küçük zihniyetler memleketin Büyükşehir olmasından dolayı duydukları endişeyi ve tereddüdü vatandaşın zihnini bulandırmak için kullanıyor. Ama aklın yolu birdir. Bizler milletimize kendimize ve bölgemize kazandırdığı artıları bıkmadan usanmadan anlatmaya devam edeceğiz. Onlar rahatsız olsalar bile biz bunu anlatmaya devam edeceğiz. Şuanda Türkiye’de en uzun dönem Başbakanlık yapan kişi 10 yıl 5 günlük başbakanlık yapan Rahmetli Adnan Menderestir. Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan önceki gün tam 10 yılını doldurdu. Nasip olursa 21 Mart tarihinde Başbakanımız bu rekoru kırarak, Türkiye’de en uzun süre başbakanlık yapan kişi olacaktır” dedi.

Kaynak: İHA