7 Yıl Önceki Olaylarda Başına Gelen Gaz Fişeği Nedeniyle Ölen 14 Yaşındaki Mahsun Mızrak'ın Ölümüyle İlgili Olarak 3 Polis Memurunun Yargılandığı Davaya Devam Edildi

Diyarbakır'da, 28 Mart 2006'da çıkan olaylarda başına isabet eden gaz fişeği nedeniyle hayatını kaybeden 14 yaşındaki Mahsun Mızrak'ın ölümüyle ilgili olarak 3 polis memurunun yargılanmasına devam edildi.

Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan polis memurları H.A, N.Ö. ve B.Ö. katılmadı.

Duruşmada, Mızrak ailesinin avukatı Barış Yavuz, sanıklar hakkında tutuklama kararı verilmesini talep etti. Savcı ise tutuklama talebinin, kovuşturmanın geldiği aşama ve delil durumu nazara alınarak reddine karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti verdiği aranın ardından, önceki celsede Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün, silahların iadesi ve bakımı yönündeki taleplerinin reddine karar vererek duruşmayı erteledi.

-İstenen cezalar-

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanıkların TCK'nın 81/1. maddesinde yer alan ''Olası kast sonucu ölüme neden olmak'' suçundan müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmaları isteniyor.

İddianamede, maktulün ölümüne neden olan gaz fişeğinin M 16 uzun namlulu silaha monteli bomba atar aparatı ile birlikte kullanıldığı belirtilerek, ''Bu tip gaz fişeğini kullanan silah ve aparatların şüphelilere zimmetli olduğu ve olayların bastırılmasında görevli olan şüpheliler tarafından kullanıldığı, ancak maktulün ölümüne neden olan gaz fişeğinin hangi silahtan atıldığının tespit edilemediğine'' yer verilmişti.

Muhabir: Aziz Aslan

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
Kaynak: AA