Kastamonu Kalesi'ne Meşaleli ''zafer Yürüyüşü'' Düzenlendi

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü dolayısıyla Kastamonu'da ''Zafer Yürüyüşü'' düzenlendi.

Türkiye Kamu-Sen Kastamonu İl Temsilciliği tarafından düzenlenen yürüyüşe, Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz'un yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ellerindeki meşale ve bayraklarla Sinan Bey Parkı'nda toplanan vatandaşlar, belediye bandosunun çaldığı mehter marşları eşliğinde Kastamonu Kalesi'ne yürüdü.

Yürüyüşün ardından kale girişinde vatandaşlara Çanakkale Savaşı'nda askerlere verilen ''ekmek ve üzüm hoşafı'' ikram edildi.

Burada düzenlenen anma programında, Kur'an-ı Kerim ve dua edildi.

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilci Ercan Karabacak, burada yaptığı konuşmada, 98 yıl önce ecdadın, Kastamonu'da ellerinde fenerlerle böyle bir yürüyüş yaptığını hatırlattı.

Karabacak, 98 yıl sonra bunu tekrar etmenin kendisi ve teşkilatı için gurur verici olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

''Bu etkinliğimizin asıl maksadı, bu zaferde ve diğerlerinde Türk milletine toprağı vatan yapmak uğruna şehit olan aziz şehitlerimizi anmaktı. Onların adına bunu gerçekleştirdik. 'Çanakkale ruhunu yaşatmak için kaleye yürüyeceğiz' dedik. Kalede, Kastamonu'ya ve tüm dünyaya duyuracağız ki Türk milleti bağımsızdır, bağımsız kalacak ve bağımsızlığını ebediyete kadar devam ettirecektir.''

Şiir, kaside ve Yıldırım Yıldızdoğan'ın konseriyle devam eden etkinlik, havai fişek gösterileriyle sona erdi.

Muhabir: Yusuf Çelik/Sinan Özmüş

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA