AKÜ Bilgisayar Kulübü Tarafından ''etik Hacker'' Konulu Konferans Düzenlendi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Bilgisayar Kulübü tarafından ''Etik Hacker'' konulu konferans düzenlendi.

Bilgi Güvenliği Uzmanı Harun Şeker, AKÜ Ahmet Necdet Sezer Yerleşkesi'ndeki Abdullah Kaptan Salonu'nda düzenlenen konferansta, ''hacker'' kelimesinin Türkçe'de bir karşılığının olmadığını ancak üstat kelimesinin hacker yerine kullanılabileceğini kaydetti.

Hacker isminin, teknik beceri sahibi, problem çözmeden zevk alan ve sınırları aşan kişilere verilebileceğini aktaran Şeker, şöyle konuştu:

''Cracker kelimesi hacker sözcüğü ile karıştırılıyor. Cracker'lar bilgisayar sistemlerini kırarak zarar vermekten zevk alan kişilerdir. Etik hacker, Bilişim suçları işleyen korsanların kullandıkları teknik ve yöntemleri bilen, korsanların eylemleri sırasında kullandıkları araçları ve yazılımları tanıyan, bilgisayar dünyasının kötü adamları ile aynı bilgi ve beceriye sahip, iyi niyetli güvenlik uzmanıdır. Etik hacker, olabilmek için sınava girerek, sertifika almak gerekiyor.''

Etkinlikte, Bilgi Güvenliği Uzmanı Ozan Uçar ise ''Yeni dünya düzeninde siber saldırılar ve güncel siber tehditler'' konulu bir sunum yaptı.

Kaynak: AA