Umre Hayali Kuran Engelliler, Hacı Bayram'da İhram Giyip, Dua Etti

Kutsal topraklarda umre yapma hayali kuran engelli vatandaşlar, maddi sıkıntıları aşabilmek için temsili ihram giyerek Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camii’nde dua etti.

Türbeyi ziyaret eden yaklaşık 50 engelli, ihram içinde salavat getirdi.

Tüm Özürlüler ve Aileleri Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Eğitim Rehabilitasyon ve Kültür Derneği organizayonu ile kutsal topraklara gitmek isteyen görme, ortopedik, işitme ve zihinsel engelliler, Hacı Bayram-ı Veli Hazretleri'ni ziyaret etti. Temsili olarak ihrama giren engelli vatandaşlar, kutsal topraklara ulaşabilme temennisiyle dualar edip, salavat getirdi. Bu sırada gruptakilerden bazıları göz yaşlarını tutamadı. HAYIRSEVERLERDEN UMRE İÇİN YARDIM BEKLİYORLARDerneğin görme özürlü Başkanı Mehmet Ali Bakici, yaptığı açıklamada, görme, zihinsel , ortopedik engelliler ve onlara refakat etmek üzere bazı aile yakınları dahil 50 kişilik bir umre kafilesi oluşturduklarını söyledi.

Umre hayallerini gerçekleştirebilmek için hayırsever vatandaşlardan destek beklediklerini aktaran Bakici, “Bugüne kadar yarıya yakını için hayırseverlerden destek bulduk. Ancak 10 gün içinde kalanları da tamamlamamız gerekiyor. Bugün çok büyük bir velinin yanındayız. Ondan da dua almaya geldik.”diye konuştu.

Umre yolculuğunda bir kişi için bin 70 Euro para gerektiğini aktaran Bakici, “Derneğimiz paraya el sürmüyor. Hayırsever kişilerle engelli vatandaşlarımızı buluşturuyoruz. Destek olmak isteyen hayırsever vatandaşlar derneğin (0312 275 05 06) numaralı telefonundan bizlere ulaşabilir.” dedi.

Tekerlekli sandalyeye mahkum konuşma zorluğu da çeken Mahmut Yıldız isimli vatandaş da "Allah nasip ederse umreye gideceğiz. Tüm Müslüman kardeşlerimizin duası kabul olsun." temennisini iletti. Umre’ye gitmek için ne kadar süredir beklediği sorusuna "Ben doğduğumdan beri bekliyorum." cevabını veren Yıldız, hayırsever vatandaşlardan destek istedi.
Hacı Bayram Veli Camii’ne tekerlekli sandalyedeki eşi ile birlikte gelen başka bir vatandaş ise "2003 yılında emekli oldum. Emekli paramla hacca gidecektim ancak hanım 2 sene sonra hastalandı. O parayı hanıma harcadım. Çok üzüldüm, ağladım… Hayırseverlere sesleniyorum, bizleri unutmasınlar." çağrısını yaptı.