Hüseyin Çapkın: “Uluslararası Bir Olaydı, Yüzümüzün Akıyla Çıktık”

Sarai Sierra cinayetinde ilişkin soruları değerlendiren İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, “Uluslararası bir olaydı yüzümüzün akıyla çıktığımız için arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Hüseyin Çapkın: “Uluslararası Bir Olaydı, Yüzümüzün Akıyla Çıktık”
Sarai Sierra’nın katil zanlısının yakalanmasına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hüseyin Çapkın, “Delil toplamasında günlerce çalışan cinayet masası ve diğer arkadaşlarımıza, günlerce çalışan, iğneyle kuyu kazan arkadaşlarımıza çok teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Yapılan tespitlerin ardından harekete geçildiğini ifade eden Çapkın, “Şahsın yakalanması için yapılan tespitler ve takipler vardı. Ve Karabük’ten sonra Hatay’a gittiği tespit edilmişti. Orada da Hatay Emniyet Müdürlüğü ile birlikte çalıştı arkadaşlarımız. Hatay Emniyet Müdürlüğü’ne de ayrıca çok teşekkür ediyorum. Yani uzun soluklu bir çalışmaydı. Zor bir olaydı. Uluslar arası bir olaydı. Yüz akıyla çıktığımız için ben arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İstanbul’da hiçbir dosyanın kapatılmadığına dikkat çeken Hüseyin Çapkın, “İstanbul dev bir metropol, İstanbul’da olay mutlaka olur. İstanbul polis mutlaka çalışır. Hiç bir zaman dosyayı kapatmaz. Peşini bırakamaz. Gerek Samatya gerekse bu olayda bunu gördünüz. Bundan sonra arkadaşlarımız bu gayretle çalışacak” dedi.

Kaynak: İHA