Belediye Yeni Hizmet Binası İçin Dezenlediği Mimari Proje Yarışmasına Katılan Esrler İçin Kolokyum Düzenledi

Uşak Belediyesi, kentsel dönüşüm alanı içerisinde inşa edeceği yeni hizmet binası için çıktığı yarışma ile ilgili kolokyum yaptı.

Belediye Yeni Hizmet Binası İçin Dezenlediği Mimari Proje Yarışmasına Katılan Esrler İçin Kolokyum Düzenledi
Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kolokyuma Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden’in yanı sıra Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kuvvet, Mimalar Odası Merkez Yönetim Kurulu Başkanı Necip Mutlu, Mimarlar Odası Başkanı Avni Özgencil ve vatandaşlar katıldı.

Türkiye çapında yapılan yarışma projelerin öneminden bahseden Mutlu proje yarışmaları ile yaşanabilir alanların ortaya çıktığını vurguladı. Uşak’ın proje yarışmaları konusunda iyi işler yaptığına dikkat çeken Mutlu, “ Yerel yönetimlerin proje yarışmalarına önem vermesi şehirlerin daha çok güzelleşeceğinin göstergesidir. Gelişmiş ülkelerde projeler ile güzel yapılar çıkmakla birlikte uzun yıllar kentlerin ihtiyacı karşılanıyor” dedi.

Uşak Belediyesi’nin projelerinde 3 kez yarışmaya çıktığını hatırlatan Başkan Ali Erdoğan, “ Belediyemiz mimari yarışmalar ile şehrin hak ettiği mekanların doğması için çaba veriyor. Biz bu nedenle yarışmalara çıkarak en iyi noktalara gelmeye çaba veriyoruz. 3 yarışma ile güzel projeler elde ettik. Projelerin ikisi ihale aşamasındadır. Yarışma projelerinde maliyet açısından sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu konu ile ilgili de çalışmalar yapılmalıdır” dedi.

Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden ise kentlerin güzelleşmesi adına yapılan proje yarışmalarının öneminden bahsederken, bu tür yarışmalara herkesin gerekli desteği vermesini istedi.

Tören sonunda kolokyuma katılan mimarlara plaket takdim edildi. Yarışmada birinci gelen Erce Funda, Orkun Özüer ve Ersen Gömleksiz’e plaketlerini CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz verdi. Plaket töreninin ardından protokol üyeleri eserleri incelediler .
Kaynak: İHA