Lise Öğrencileri Kitaplarla Buluşturuldu

Kırıkkale’nin Delice İlçesi Çerikli beldesinde lise öğrencileri kitaplarla buluşturuldu.

Lise Öğrencileri Kitaplarla Buluşturuldu
Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) ile Çerikli Lisesi arasında daha oluşturulan ve halen devam eden kardeş kurum kapsamında üniversitesi öğrencileri tarafından Çerikli lisesine ziyaret düzenlendi.

Üniversite öğrencileri ziyaretle birlikte getirmiş oldukları değişik türdeki 400 kitabı lise öğrencileri ile buluşturarak okul idaresine teslim ettiler.

Ziyarete Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mesiha Tosunoğlu ve Türkçe Öğretmenliği bölümü 3. ve 4. sınıf öğrencilerinden yaklaşık 60 kişilik bir grup katıldı.

Delice Kaymakamı Mehmet Parlak eğitime verilen bu tarz desteğin önemli bir kazanç olduğunu dile getirerek bu etkinliklerinden dolayı Yrd. Doç. Dr. Mesiha Tosunoğlu ve diğer görevlilere, üniversite öğrencilerine teşekkür etti.

Kaymakam Parlak, kütüphaneye teslim edilen kitapları inceleyerek okul kütüphanesinin oldukça zengin bir içeriğe kavuşturulduğunu söyledi.

Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mesiha Tosunoğlu, Çerikli Lisesi ile kardeş kurum olduktan sonra eğitim adına çeşitli destekler sağladıklarını söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Tosunoğlu burada yaptığı konuşmada, “KÜ Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü olarak Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Mustafa Balcı’nın gayretleriyle ve yine bölümde görevli diğer öğretim üyelerinin, Türkçe Topluluğu ve üniversite kütüphanemizin katkılarıyla bir kitap kampanyası başlattık. Çerikli Lisesine sosyal, kültürel ve akademik yönden destek sağlamak istedik. Bir amacımız da üniversiteye hazırlanacak olan lise öğrencilerine üniversitenin çok uzak olmadığını göstermek ve onların elinden tutabilmekti. Lisedeki öğrencilere üniversite modelini oluşturmaya çalıştık. Bunu gerçekleştirmiş olduk. Öğrencilerimiz burayı merak ediyorlardı. Bugün buraya geniş katılımlı bir grupla ziyaret gerçekleştirdik. Gelirken de elimiz boş gelmedik. Lisede okuyan öğrencilerimizin kütüphanesine günümüz ve klasik eserler ile çoğunluğunu romanların oluşturduğu 400 adet kitap getirerek kütüphaneyi daha da zenginleştirdik. Getirdiğimiz eserleri seçerken daha ziyade öğrencilerin okuma, düşünme ve yorumlama becerilerine katkı sağlayacak eserleri tercih ettik” şeklinde konuştu.

Çerikli Lisesi Müdürü Mustafa Ayhan da kütüphanelerine çok sayıda kitap hediye edilerek eğitime verilen destekten dolayı emeği geçen herkese teşekkür etti.

Okul Müdürü Ayhan yaptığı konuşmada,”Kardeş kurum olan üniversitenin verdiği maddi desteğin yanında misafirimiz olarak manevi destek vermeleri hepimizi daha çok sevindirdi. Zengin kütüphanemiz sayesinde öğrencilerimiz artık okuldan eve değil boş zamanlarında evden okula kaçmaya başladılar. Okulumuzda veli, öğrenci ve öğretmen diyalogumuz çok iyi seviyede. Başarı olarak geçen yıl önemli başarılar elde ettik. Bu yılda aynı başarıları elde edeceğiz. Toplum olarak çok az sayıda okuyoruz. Bizler bu tür etkinliklerimizle öğrencilerimize daha çok okuma becerilerini kazandırmayı hedefledik” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA