Kuzey İraklı Öğrenciler Kaymakam ve Belediye Başkanını Ziyaret Etti

Kuzey Irak’tan gelen öğrenciler Cizre Kaymakamı Şenol Koca ve Belediye Başkanı Mustafa Gören’i makamında ziyaret etti.

Kuzey İraklı Öğrenciler Kaymakam ve Belediye Başkanını Ziyaret Etti
Kuzey Irak'ta Fezalar Eğitim Kurumlarının Erbil, Süleymaniye ve Duhok kentlerindeki okullarında okuyan öğrenciler, Anadolu ve Mezopotamya Kardeş Türküler Şenliği kapsamında Cizre’de yapılacak olan Kürtçe-Türkçe Şenliği için Cizre’ye geldi. Kuzey Irak'ta Fezalar Eğitim Kurumlarının Erbil, Süleymaniye ve Duhok kentlerindeki okullarında eğitim gören öğrenciler beraberlerinde Kuzey Irak Fezalar Eğitim Kurumları Temsilcisi Ekrem Okşar,Fem Dershanesi Müdürü Fahri Koca ve Yurt Müdürü İsmail Polat ile birlikte Kaymakam Şenol Koca ve Cizre Belediye Başkanı Mustafa Gören’i makamında ziyaret etti.

Cizre Belediye Başkanı Mustafa Gören, ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirterek, Kürtçe-Türkçe Kültür Şenliğine katılacağını söyledi.

Anadolu ve Mezopotamya Kardeş Türküler Şenliğine katılmak için Türkiye’ye üç otobüsle geldiklerine ifade eden Kuzey Irak Fezalar Eğitim Kurumları Temsilcisi Ekrem Okşar, Cizre’de de Kürtçe-Türkçe Kültür Şenliğine katılacaklarını belirtti.

Okşar, “Cizre’de yapılacak olan şenlik için ilçedeki kurum ve kuruluş amirlerini ziyaret kendilerini şenliğe davet ediyoruz. Bu kapsamda da Cizre Kaymakamı Şenol Koca ve Belediye Başkanı Mustafa Gören’i makamında hem ziyaret ettik hem de kendilerini bu şenliğe iştirak etmeleri için davet ettik” dedi

Öğrenciler Cizre Kaymakamı Şenol Koca’yı da makamında ziyaret etti. Kaymakam Koca, “İnsanlığın ikinci diriliş noktası olan Cizre’de sizleri görmekten büyük bir sevinç duyduk” dedi.

Bu şenliğin burada yapılmasının da ayrı bir anlam taşıdığını belirten Koca, “Birliğin, beraberliğin, kardeşliğin, sevginin, hoşgörünün, birlikte yaşama kültürünün merkezi olmasına vesile olur diye düşünüyorum” dedi.

Kuzey Irak'ta Fezalar Eğitim Kurumlarının Erbil, Süleymaniye ve Duhok kentlerindeki okullardan gelen öğrenciler Kaymakam Koca ile bir müddet görüştükten sonra kaymakamlıktan ayrıldılar .
Kaynak: İHA