Fahri Korutürk'ün Eşi Emel Korutürk Son Yolcuğuna Uğurlandı

Eski Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk'ün eşi Emel Korutürk, Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Fahri Korutürk'ün Eşi Emel Korutürk Son Yolcuğuna Uğurlandı
Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Milletvekili Osman Korutürk'ün de annesi olan Emel Korutürk'ün cenazesine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile çok sayıda partili katıldı.

Dün vefat eden Korutürk için Teşvikiye Camii'nde cenaze namazı kılındı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte cenazeye parti kurmaylarından Akif Hamza Çebi, Umut Oran, Osman Korutürk, Türkiye'nin Helsinki Büyükelçisi Salah Korutürk ile askeri temsilciler katıldı.

Kılıçdaroğlu, namaz için camiye geldikten sonra Korutürk ailesine başsağlığı diledi. ASKER SELAMIYLA UĞURLANDI Öğle namazının ardından merhum Korutürk için cenaze namazı kılındı. Saf tutan cemaat arasında yerini alan Kılıçdaroğlu ve CHP'li kurmaylar, Korutürk için dua etti. Korutürk'ün iki oğlu Osman ve Salah Korutürk de Kılıçdaroğlu'nun yanında saf tuttu. İmamın yaptığı dua ve helallik istenmesinin ardından Korutürk'ün tabutu omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı. Cenazeye katılan bir grup denizci asker, cenaze aracı camiden ayrılırken selam durdu. Cenazeye katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Korutürk'ün eski Cumhurbaşkanının eşi olduğunu ve aynı zamanda CHP Milletvekili Osman Korutürk'ün de annesi olduğunu belirterek merhumeye Allah'tan rahmet dilediğini söyledi.

Cenazeye katılan eski Bakanlardan Fikri Durmuş Sağlar, büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Korutürk'ü " Cumhuriyet'in çağdaş kadının uğurluyoruz" sözleriyle anlatan Çağlar, "Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkan daha pek çok insan vardır. Cumhuriyetin temel değerlerini yok etmeye çalışanlara karşı ciddi bir şekilde örnek olur. Kafamızı kaldırmak, uyanmak ve bugünkü siyasi iktidarın oluşturmaya çalıştığı Türkiye Cumhuriyeti'nden nereye doğru gittiğine dair , özellikle kadınlarımızın kafalarını kaldırıp görmeleri gerektiği bir andır diye düşünüyorum." dedi.

Korutürk'ün aynı zamanda ressam olduğunu da kaydeden Sağlar, merhumu özellikle mütevazi kişiliği ile de hatırladıklarını söyledi.

ONUR ÖYMEN: BÜTÜN TOPLUMA ÖRNEK OLACAK YÖNLERİ VARDIKorutürk'ün cenazesine katılan eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen de Korutürk'ün hem sanatçı kişiliği hem de kişisel özellikleriyle topluma örnek olduğunu söyledi.

"Ölümünü büyük üzüntüyle karşıladık, ailesine başsağlığı diliyorum" değerlendirmesinde bulundu.