Pkk’nın Kamu Görevlilerini Serbest Bırakması

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan kamu görevlilerinin sağ salim dönmelerinin çok sevindirici olduğunu ifade ederek, "Artık hepimizin arzusu silahların bırakılması ve terör faaliyetlerinin tamamen durmasıdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, temaslarını sürdürdüğü İsveç'in başkenti Stockholm'de gazetecilerin terör örgütü tarafından kaçırılan kamu görevlilerinin serbest bırakılmasına ilişkin sorularını cevapladı. Gül, "Muhakkak ki uzun süre memleketten uzakta olan vatandaşlarımızın dönmesi sevindirici" diye konuştu.

Artık propaganda ve psikolojik faaliyetlerin olmaması gerektiğini belirten Gül, "Sağ salim dönmeleri çok sevindirici. Ben aslında kendi irademizle sorunları çözeceğimize inanıyorum. Herkesin geçmişten ders çıkarması gerekir. Artık hepimizin arzusu silahların bırakılması ve terör faaliyetlerinin tamamen durmasıdır. Şiddet ve terör olmasaydı bu sorunlar çok önce çözülürdü" şeklinde konuştu.

Gül, İsveç'te ezanın serbest bırakılmasına ilişkin bir soru üzerine, bunun bir an önce diğer Avrupa ülkelerine de örnek olması gerektiğini dile getirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın rahatsızlığına ilişkin bir soru üzerine Gül, büyütülecek bir şey olmadığını ifade ederek, "Hafta içi ve hafta sonu yoğun bir şekilde çalışılınca olabiliyor böyle şeyler. Durumu iyi" dedi.

Gül, BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına yönelik yapılan soruşturmayla ilgili bir soru üzerine, "Bu konuda geride hiçbir şüphe bırakılmamalı" değerlendirmesini yaptı.

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kalmasını da yorumlayan Gül, "Çok sevindirici. Son gol muhteşemdi. İsveç kanalı defalarca maçı verdi" diye konuştu.

Kaynak: İHA