Kayseri Öğrenci Üye Yerel Kurultayı Yapıldı

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Kayseri Makine Mühendisleri Odası’nca Kayseri Öğrenci Üye Yerel Kurultayı yapıldı.

Kayseri Öğrenci Üye Yerel Kurultayı Yapıldı
Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan Kurultay’a, Makine Mühendisleri Odası(MMO) Kayseri Şubesi Başkanı Mustafa Özkan, Erciyes Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Uzmay, Melikşah Üniversitesi ve Nuh Naci Yazgan Üniversitesi öğretim üyeleri ile fakülte öğrencileri katıldı.

‘Nasıl bir eğitim istiyoruz’ ile ‘Mühendislik kimliği ve sorumlulukları’ konularının anlatıldığı kurultayda konuşan MMO Kayseri Şubesi Başkanı Mustafa Özkan, mühendisliğe ilk başladığı yıllarda kendisinin de kafasında birçok soru işareti olduğunu ve zamanla soruların cevaba kavuştuğunu ifade etti.

Özkan, “Mühendisliğe ilk geldiğimde, tabi o zamanlar herkesinde kafasında olan o soru işaretlerini bende yaşadım. Gerek tahsil hayatının zorlukları, gerekse tahsil bittikten sonra meslek hayatına atıldığımızda karşımıza gelecek hayatla ilgili, ülkemizin, şehrimizin ve bölgemizin durumu gibi birçok konuda düşündüğümüz zaman soru işaretleriyle dolu bir zihnim vardı. Tabi bu ne zaman açılmaya başladı? Ben Makine Mühendisleri Odası'yla, üniversite 1. sınıftayken tanıştım. Hatta belli görevler aldım. Etkinliklerde bulundum. Bu vesileyle o zaman ki odaya üye olan meslektaşlarımızla sohbet etme imkanı buldum. Onlarla sorunlarımı paylaştım. Yaşadıkları zorlukları ve başarıları paylaştım.” diye konuştu.

Erciyes Üniversitesi’nin fiziki şartlarının ve fiziki imkanlarının arttığını dile getiren Özkan, “ Fiziki şartların fiziki imkanların ne kadar arttığını görüyoruz. Tabi Erciyes Üniversitesi'nin en önemli özelliği, şehrimizin sahip çıktığı bir üniversite olmasıdır. Bu, şehrimizin bilime ve gelişmeye ne kadar önem verdiğini gösterir.” şeklinde konuştu.

Erciyes Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Uzmay da öğrencilerin sorunlarını anlatmaktan çekinmemeleri gerektiğini söyledi.

Medeni ve demokratik ülkelerde sorunların dile getirilmesinin en doğaL davranışlardan biri olduğunu kaydeden Uzmay, “İnsanlar en çok sorunlarını anlatırken, ortam bulamadıklarından, fırsat bulamadıklarından sıkıntı yaşarlar. Ne hikmetse söz hakkı verildiğinde de sükut ederler. İnsanlarımız, şikayetini dile getirmeyi geleneklerimizden dolayı saygısızlık olarak görürler. Hatta bunu, yakinen yaşayan bir kişi olarak, ilgili yönetmelik ve yönergelerde sınavlara süresi içerisinde itiraz etmek doğal haklarıdır ve bunu bile kullanırken öğretim üyesine saygısızlık olur mu diye endişe ediyorlar. Böyle bir şey yoktur. Çünkü hak ve hukuk aramak en doğal davranış biçimidir. Gelişmiş ülkelerin medeni hukuk ilkelerinin geleneksel hale geldiği yerlerde bu doğal bir davranış biçimidir.” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA