Eski Bakan Güler: “Bir Şey Olmak İçin Değil, Bir Şey Yapmak İçin İşe Giriştim”

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Mehmet Hilmi Güler, “Ben hayatım boyunca bir şey olmak için değil bir şey yapmak için işe giriştim.

Eski Bakan Güler: “Bir Şey Olmak İçin Değil, Bir Şey Yapmak İçin İşe Giriştim”
Benim için görevler arasında fark yok. Bir şey olmak değil, bir şey yapmak önemli” dedi.

SPK, Turkcell'in Yönetim Kurulu üyelerinden, Mehmet Bülent Ergin, Tero Erkki Kivisaari ve Oleg Adolfoviç Malis'i Yönetim Kurulu Üyeliği görevinden alarak, yerlerine Ahmet Akça, Atilla Koç ve eski bakan Mehmet Hilmi Güler'i atamıştı.

Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği’ni ziyaret eden eski Bakan M. Hilmi Güler, yeni görevi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Güler, Turkcell’in güçlü bir şirket olduğunu vurgulayarak, “Turkcell’in bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak atandım. Turkcell'de de daha evvelki gerek Erdemir, gerek makine kimya, Etibank, TÜBİTAK’ta, uçak sanayide yaptığımız gibi yüksek teknoloji ile bu şirketin çok daha kalıcı yeni özelikler üstün vasıflar ve yeni katkılarımız olacak. O çorbada bizimde bir tuzumuz olursa önce ordulu olarak, size karşı sorumluluğumu yerine getireceğim. Sonra da kendime karşı sorumluluğumu yerine getireceğim. Benim Ar-Ge’ye ağırlık veren bir yapım var. Nereye gittiysem araştırma ve geliştirmeyi öne çektim. Orada var olan mevcut güce ufak fırça darbeleriyle resmi biraz renkli kalite olmasını sağlamayı düşünüyorum. Zaten çok güçlü bir şirket, buna çok ihtiyacı yok ama belki ufak tefek katkılar ile Türk ekonomisine katkıları çok başka iştirakleri var. Kazakistan’dan diğer ülkelere kadar. Oradaki kardeşlerimize de bu teknolojinin dağılımını, sunmaya çalışacağız.

Dolayısıyla beni seçenlere karşı sorumluluğum var. Beni seçenlere teşekkür etmek istiyorum. Sayın Başbakanımız başta olmak üzere. Ülke ekonomisine katkı sağlamayı bir hedef olarak seçtik. İnşallah buradan da mahcup olmadan yüzümüzü akıyla çıkarız diye ümit ediyorum. Buna benzer görevler daha önce yaptık. Benim bir prensibim var. Bunun altını çizerek söylemek isterim. Ben hayatım boyunca bir şey olmak için değil, bir şey yapmak için işe giriştim. Benim için görevler arasında fark yok. Bir şey olmak değil, bir şey yapmak önemli” diye konuştu.

Eski Bakan Güler’i ziyaretinde Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Erdoğan Erişen ve yönetim kurulu üyeleri karşılarken, Erişen, Eski Bakan Güler’e Ordu’ya yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür plaketi verildi.

Kaynak: İHA