'24. Ankara Uluslararası Film Festivali' Çankaya'da Başlıyor

Çankaya Belediyesi, '24. Ankara Uluslararası Film Festivali'ne ev sahipliği yapıyor.

'24. Ankara Uluslararası Film Festivali' Çankaya'da Başlıyor
Bu yıl ana teması 'Doğu İmgeleri' olan festival, Türkiye'de hemen hiç bilinmeyen ülke sinemalarından on filmlik bir seçkiden oluşuyor. Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM) 24. Ankara Uluslararası Film Festivali'ni Ankaralılarla buluşturuyor. Festival kapsamında ÇSM’de gerçekleştirilen etkinlikler ücretsiz olacak. Kültürel boyuta vurgu yapmak üzere 'Doğu'yu mercek altına alan festival, Türkiye'de hemen hiç bilinmeyen ülke sinemalarından on filmlik bir seçki oluşturuyor. Arap Baharı'ndan oryantalist bakışa, göç olgusundan toplumsal sorunlara uzanan seçki ayrıca, Türkiye sinemasının ülkenin ‘doğu’suna nasıl baktığını da mercek altına alıyor. Festivalde, Türkiye sinemasında doğuyu görünür kılan filmlerden bir bölüm de yer alıyor.

Pakistan, Tunus, Kazakistan, Irak, Kırgızistan, Azerbaycan, Özbekistan gibi ülke sinemalarının önemli başyapıtlarını bir araya getiren festivalin 'Doğu İmgeleri Bölümü' hem bağımsız bir bölüm olarak yer alıyor hem de diğer bölümlerle tematik bağı olan filmlerle desteklendiği için gösterim programının geneline yayılıyor. Farid Mirkhani'nin 'The Tender Moment of Sand', Shamil Aliyev'in 'Çölçü', Saman Moghaddam'ın 'Ye Asheghane-ye Sadeh', Ebrahim Forouzesh'in 'Hotchpotch', Christina Saab'ın 'Che Guevara Died in Lebonan', Nhue Giang Pham'ın 'Tam Hon Me' ve Lala Akhundova'nın 'Işık Şehri' 'Gorod Sveta(?)' bölümde yer alan filmler arasında.

Dünya Kitle İletişim Vakfı tarafından hazırlanan festival, 14-24 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek. Gösterimlerin Çağdaş Sanatlar Merkezi'nin yanı sıra Kızılırmak Sineması ve Goethe Institut'de de yapılacağı festivalin ayrıntılı programına https://www.filmfestankara.org.tr/ adresli internet sitesinden ulaşılıyor.

Festival boyunca, Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Goethe Institut'de gerçekleşecek etkinlikler ücretsiz olacak .
Kaynak: İHA