Ruhsatsız Kömür Ocakların Sorunu Masaya Yatırıldı

Zonguldak’ta ruhsatsız kömür ocaklarının sorunu masaya yatırıldı.

Ruhsatsız Kömür Ocakların Sorunu Masaya Yatırıldı
Dedeman Otel’de gerçekleştirilen toplantıya Ticaret Sanayi Odası Başkanı Salih Demir, Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir, Gelik Belediye Başkanı Fahri Yıldırım, MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, MHP Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay, Karadeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Şerafettin Nas ve ruhsatsız kömür ocağı sahipleri katıldı.

Toplantıda konuşan Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir, “İnsanların ocaklarını kapatabilirsiniz. Ruhsatsız olabilir, namı diğer kaçak ocaklar. Bıktık bu lafı demekten de, ama gerçek bu. Ruhsatsız ocaklar bombalandı tamam da adamın malzemeleriyle ne işin var. Adam orada en azından on bin lira borçla makine almış. Onu satar belki de borcunu öder. Bu hınç nedir? Devletle milletin bu kadar karşı karşıya gelmemesi gerektiğini düşünüyorum. Zannediyorlar ki bu salondaki kömürcülerin hepsinin altında jipleri var, son model kamyonları var. Böyle uç uca gidiyor da dünyanın işini yapıyorlar. Bu insanlar gerçekten aç kaldılar. İnanın aç kaldılar. Bunlar için bölgenin bütün artık ne gerekiyorsa imza kampanyasına da varım.” Gelik Belediye Başkanı Fahri Yıldırım ise “Beldemizin veya ilimizin insanının çok da farklı işlerde çalışacak becerisi yok. Çünkü bu memleket yüz yıldır kamu iktisadi teşekkülü olan TTK’nın uhdesine verilmiş. Zonguldak’ın yüzde 85’i tapusuz. Yönetici olarak, devlet olarak niye celallendiler. Ne var şimdi burada? Hepiniz zengin mi oldunuz? Ben orada kömürcülüğün içerisindeyim. Kendim de kaçak kömürcülük yaptım. Kaçak tabir ediliyor ya, bende yaptım. 1970’li yıllarda. Öğrencilik yıllarımda kazandığım paralarla okulumu bitirdim. Ocaklarınızdan kömürü çıkartıyorsunuz buna devletimizin çeşitli kuruluşları farklı farklı uygulamalarla sizleri baskı altına alıyorlar. Sonuçta yakalandığınızda da size hırsız damgası vuruyorlar. ” diye konuştu.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Demir ise “Şu andaki yönetim kadrosu ruhsatsız ocakları ne pahasına olursa olsun kapatacağız diyorlar, toplumsal sıkıntı olacakmış, toplumsal baskı olacakmış bunlar hiç umrunda falan değil. Biz de aynı sizin gibiyiz. Yarın sabah işyerimizi kapatırsak hiçbir devlet güvencemiz yok” dedi.

Ruhsatsız ocaktan kömür çıkarttığı sebebiyle Anayasa’nın maddeleri gereği hırsızlıkla suçlandığını söyleyen Orhan Kargidan da duruma tepki gösterdi .
Kaynak: İHA