“mehmet Akif Ersoy’u Anlamayan, İstiklal Marşı’nı Anlayamayaz”

Vali Şahabettin Harput, İstiklal Marşı’nın Türk milleti için önemli olduğunu belirterek, “Mehmet Akif Ersoy’u anlamayan İstiklal Marşı’nı anlayamaz” dedi.

“mehmet Akif Ersoy’u Anlamayan, İstiklal Marşı’nı Anlayamayaz”
Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı Tayyare Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 92. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe, Bursa Valisi Şahabettin Harput’un yanı sıra Bursa protokolü katıldı.

Milli mücadele yıllarını hatırlatan Vali Harput, “Mehmet Akif’i ve yaşanılan o zor dönemleri anlamayan, İstiklal Marşı’nı anlayamaz. 4 yıl süren ve adeta tüm dünya ile mücadele edilen o yılları yaşayan milletimiz adeta var olma, yok olma mücadelesi vermiştir. Nasıl milli mücadelenin önderi Mustafa Kemal Atatürk ise, Mehmet Akif Ersoy da sivil toplumun ayağa kalkmasında önder olmuştur. O gün çok zor şartlarda yazılan İstiklal Marşımızı, bugün dinleyip de etkilenmeyen vatandaşımız yoktur” dedi.

İstiklal Marşı’ndan bölümler okuyan Vali Harput, “Bugünün savaşları kanla değil, ekonomiyle, kültürle oluyor. Güçlünün haklı olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Eğer vatanımızı seviyorsak, bu vatanın yücelmesi için var gücümüzle çalışmalıyız. Kötülerin kaşındığı, mazlumların sığındığı güçlü bir ülke olmalıyız. Ulu önder Atatürk’ü, Mehmet Akif’i ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” dedi.

Bayrak ve milli marşın ülke için derin manalar taşıdığını vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, “Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 12 Mart 1921 tarihinde 4 defa ayakta dinlendikten sonra milli marş olarak kabul edilen İstiklal Marşı, milletimizin inanç destanıdır. Umarım ki bu sene İstiklal Marşı’nı hakkıyla idrak eder, derin manasını milletçe anlarız. Allah bizlere bir daha o acı günleri göstermesin” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Nilüfer Nur Hayati Kurtcan Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri tarafından sunulan ve Mehmet Akif’in hayatı ile milli mücadele yıllarını konu alan gösteriler duygulu anlar yaşanmasına neden oldu. Programda ayrıca İstiklal Marşını En Güzel Okuma yarışmasında birinci olan Yenişehir Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi öğrencisi Hilmi Yavuz Ağa’da ödülünü aldı .
Kaynak: İHA