Karabük’te İstiklal Marşı’nın Kubulü Etkinlikleri

Karabük’te 12 Mart İstiklal Marşı’nın TBMM tarafından kabulünün 92. yıldönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Karabük’te İstiklal Marşı’nın Kubulü Etkinlikleri
Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezi’nde düzenlenen “İstiklal Marşı’nın Kabulü Günü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” etkinliğine Vali İzzettin Küçük, başta olmak üzere; Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Samit Tokmak, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, Vali Yardımcısı Erkan Çapar, İl Emniyet Müdürü Oktay Keskin, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, daire ve okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilerin sunduğu gösterilerin ardından günün anlamına binaen düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere Vali İzzettin Küçük ve protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Ödül töreni sonrası kısa bir konuşma yapan Vali Küçük, İstiklal Marşı’nın yazıldığı o dönemlerin kolay bir zaman dilimini olmadığını vurgulayarak, “Türk milletinin kurtuluş mücadelesini verdiği o yıllar, asılında üzerinde vurgu yapılarak durulması gereken bir zaman. Fakir, güçsüz, sınırlı imkanlara sahip bir milletin, içindeki imanla özgürlüğe kavuşmasının destanı yazılmıştır. İşte böyle bir ortamda milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşımız, aslında o destanı anlatmaktadır. ‘Korkma!’ diyerek başlayan o mısralar kurtuluş mücadelesinin ne denli zor şartlar altında verildiğinin ispatıdır. Değerli gençler; sizlerde şuan bir hayat mücadelesinin içindesiniz. Elbette pek çok olumsuzluklarla karşılaşıyorsunuz. Sakın ümidinizi ve hayallerinizi kaybetmeyin. Onları kaybettiğinizde sizin asıl kabuslarınız başlar. Onun için asla korkmayın. Ümitlerinize, hayallerinize sıkı sıkı sarılarak hedeflerinize emin adımlarla ilerleyiniz” dedi.

Vali İzzettin Küçük’ün konuşmasının ardından program öğrencilerin hazırlamış olduğu “İstiklal Marşı Oratoryosu” ile sona erdi .
Kaynak: İHA