Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Yeşiltepe’de Sorun Dinledi

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, özelleştirme ve satma sırasının Akçadağ Sultan Suyu Tarım İşletmesi'nde olduğunu belirterek, “Hepimizin dedesinin ve babalarımızın çalıştığı Sultan Suyu Tarım İşletmesi de birilerine peşkeş çekilecek.

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Yeşiltepe’de Sorun Dinledi
Buna müsaade etmemeliyiz” dedi.

Beraberinde, CHP Merkezİlçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar, parti yöneticileri Naci Yetkin ve Abbas Akıncı ile birlikte Yeşiltepe Mahallesi Tektut mevkiinde kırathanede sorun dinleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya milletvekili Veli Ağbaba, “Bize oy versin vermesin herkesin sorunlarına çare bulmak için çaba gösteriyoruz” dedi.

Şeker Fabrikası’nın özelleşip satıldığını, ancak kendisinin bunun durdurulması için TBMM’de birçok konuşma yaptığını ve soru önergeleri verdiğini hatırlatan Ağbaba, kendisinin ve sivil toplum kuruluşlarının mücadelesi sonucu bu satışın durdurulduğunu vurguladı.

Özelleştirme ve satma sırasının Akçadağ Sultan Suyu Tarım İşletmesi'nde olduğunu söyleyen Ağbaba, “Hepimizin dedesinin ve babalarımızın çalıştığı Sultan Suyu Tarım İşletmesi de birilerine peşkeş çekilecek. Buna müsaade etmemeliyiz” ifadelerini kullandı.

“Özelleşmeden dolayı Malatyalının cebine ne girdi, soruyorum? Tekel ve Sümerbank satıldı. Kimin cebine ne girdi?” diyen Ağbaba, Malatya’da iki hastanenin yıkılması ile ilgili olarak şunları söyledi: “Hastane yapıldı. Yeri tartışıldı. Neyse buraya yeni hastane yapıldı. Beydağı Devlet Hastanesi kapatılsın. Eyvallah. Ama, yukarı Devlet Hastanesi kapatılmasın. Malatya büyüyen bir şehir diyoruz. Vatandaşı tek hastaneye mahkum edemezsiniz.” Ağbaba, İnönü Stadı yerinin de yeşil alan olarak kalması gerektiğini savunarak, “Yeni Stat yapılıyor. Yapandan Allah razı olsun. Her şeyi eleştirmiyoruz. Stada yapanlardan Allah razı olsun diyoruz. Ancak mevcut stat yerine bina yapacaklardan da razı olmasın diyoruz. Biz burasının halka açık yeşil alan, park gibi değerlendirilmesini arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA