Kadınlar Gününe Özel 5 Ayrı Etkinlik

Kemalpaşa Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü tam beş gün boyunca düzenlediği çeşitli etkinliklerle kutladı.

Kadınlar Gününe Özel 5 Ayrı Etkinlik
4 Mart Pazartesi günü Bağyurdu'nda başlayan kutlama etkinlikleri sırasıyla Yukarı Kızılca, Armutlu, Ulucak ve Kemalpaşa Merkezde gerçekleştirildi.

Kemalpaşa Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Kemalpaşalı kadınlar 5 gün boyunca yarışmalar, eğlenceler ve konserler ile Kadınlar gününü coşkulu bir şekilde kutladı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü kutlamaları Kemalpaşada hafta başında başladı.

8 Mart günü ise saat 10.00'da, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Kemalpaşa Belediyesi ile Kemalpaşa Kadınlar Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği çelenk sunma merasimine Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ve eşi Lütfiye Karakayalı'da katıldı.

Anıtta bulunan kadınlara karanfil veren Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, kadınların günü kutladı. 8 Mart Kadınlar Günü, cumaya denk gelmesi sebebi ile Başkan Karakayalı, Cuma Pazarı'nda alışveriş yapan Kemalpaşalı kadınlara karanfil vererek günlerini kutladı

8 Mart Kadınlar Günü'nün finali Kemalpaşa Dere Mesire Alanı Atatürk Salonu'nda gerçekleşti. Kemalpaşa Belediyesinin düzenlediği etkinlikte Mikrop Hikmet rüzgarı vardı. Kemalpaşalı kadınlar, Mikrop Hikmet'in birbirinden eğlenceli ve hareketli şovları ile doyasıya eğlendi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün her yıl hem ilçemizde, hem de İzmir'de bir takım etkinliklerle kutlandığını ifade eden Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, "Amacımız, çalışan, üreten, kendi ayakları üzerinde duran kadınlarımızı hatırlamak, onların sorunlarını dinlemek ve çözüm yolları bulmaktır" dedi.

Karakayalı, "Bu yıl düzenlediğimiz program kapsamında 5 ayrı noktada bir dizi etkinlikle bu özel günü Kemalpaşalı kadınlarımıza yaşattık. Köylerimizde yaşayan kadınları otobüslerimiz ile etkinliklerimize dahil ettik. Büyükşehir Belediyemizin düzenlemiş olduğu bir takım etkinliklere Kemalpaşalı kadınlarımızı götürerek, bu anlamlı günü birlikte kutladık. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 1935 yılında Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını vermiş, dünyada birçok batılı ülkeden önce Türk kadını bu hakkına kavuşmuştur. Tüm kadınlardan isteğim şudur. Haklarınıza sahip çıkın. Her türlü ortamda, Siyasal ve Kültürel alanlarda kadınların hak ettiği yere gelmesini sizlerin gayreti ve çabası sağlayacaktır" diye konuştu.

Kaynak: İHA