İtso Başkanı Metin Anıl’ın Girişimleri Olumlu Sonuçlandı

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nda (İTSO) İTSO Başkanı Metin Anıl’ın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) mobilya sektörünün daha fazla üye ile temsil edilmesi yönündeki başvurusu olumlu sonuçlandı.

İtso Başkanı Metin Anıl’ın Girişimleri Olumlu Sonuçlandı
Başkan Anıl’ın TOBB’daki girişimleri sonrasında, İTSO’da mobilya sektörü yeni dönemde komitelerde 21 kişi ile temsil edilecek. Müjdeli haberi yaptığı yazılı açıklama ile duyuran İTSO Başkanı Metin Anıl, İnegöl ekonomisinin bel kemiği olan mobilya sektörünün, İTSO’da daha fazla üye ile temsil edilmesi yönündeki beklentiyi Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Toplantısı için TOBB’a gittiğinde ilgili mercilere bizzat ilettiğini belirtti.

İTSO Başkanı Metin Anıl, yaptığı başvurunun TOBB’nin yetkili kurullarında görüşülerek karara bağlandığını ve sonucun kendilerine bildirildiğini belirterek, “Mobilya sektörü mevcut sitemde İTSO’da 2 komite ile temsil ediliyordu. Yaptığımız başvuru neticesinde mobilya sektörünü 3 komite ile temsil edilecek. Böylece 14 olan Komite üyesi sayısı 21’e yükseldi ve meclis üyesi sayısı da, 6’dan 9’a çıktı” dedi.

"MOBİLYA SEKTÖRÜ ÖNEMLİ" İTSO Başkanı Metin, Anıl İnegöl’de mobilya sektörünün ilçe ekonomisi açısından büyük bir önemi olduğunu da söyledi.

Bu gerçekten hareket ederek İnegöl’ün önüne, ‘Türkiye’nin Mobilya Başkenti’ olma hedefini İTSO olarak koyduklarının altını çizen Başkan Anıl şunları söyledi: “Bu hedefi koyup kenara çekilmedik. MODEF fuarlarının düzenlenmesi için öncülük edip İFOR Fuarcılık Şirketini kurucuları arasında olduk. İnegöl Mobilya İhtisas OSB’de öncü rol aldık. İnegöl Mobilya Tanıtım Grubu’nun (İMTG) İTSO bünyesinde kurulmasına öncülük ettik, İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) bu alt yapı ile kuruldu. Mobilyanın tanıtımı için bütçe ayırmaya devam ediyoruz. Uluslararası Mobilya Test Merkezi’nin kuruluşuna önemli ölücüde katkı yaptık. İnegöl Gümrüğü’nün yer meselesine çözüm ürettik ve tefrişini yaptık. ‘İnegöl Mobilyası Yollarda’ projesine mali kaynak ayırdık. İnegöl’de sektörün gelişmesi ve yerinde hizmet vermek için ilçemizde bulunması gereken tüm kurumların temsilciliklerine odamız binasında yer verdik. Üniversite Sanayi İş Birliği için gereken adımları attık. 2013 yılı hedefimiz ise sektörün kurumsallaşma, eğitim ve ulusal ve uluslararası arenada pazar payını artırmak olacaktır.”
Kaynak: İHA