Çubuk Belediyesi, 2 Bin Öğrenciye Temizlik Seti Dağıttı

Ankara’nın Çubuk İlçesi Belediyesi tarafından ilkokul birinci sınıf öğrencilerine yönelik ‘Temizlik, Sağlıklı Beslenme ve Eğitim Çantası’ dağıtılırken, öğrencilere güvenli sağlıklı beslenme ile ağız ve diş sağlığı konularında da eğitim verildi.

Çubuk Belediyesi, 2 Bin Öğrenciye Temizlik Seti Dağıttı
Çubuk Belediyesi tarafından ilçede bulunan ilkokul birinci sınıf öğrencilerine yönelik sürdürülen faaliyette, yaklaşık 2 bin öğrenciye ‘Temizlik, Sağlıklı Beslenme ve Eğitim Çantası’ dağıtıldı.

İlçede bulunan okullarda öğrencilere diş fırçası ve macunu ile temizlik malzemeleri hediye eden Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, okulda düzenlenen programda, öğrencileri çok sevdiklerini ve imkanları ölçüsünde onların eğitimine destek olmaya çalıştıklarını belirtti.

Okulları sık sık ziyaret ederek okulların ve öğrencilerin sorunlarını dinleyen Başkan Özden, kitap okumak gibi diş fırçalama, temizlik gibi alışkanlıkların da küçük yaşlarda kazanılan alışkanlıklar olduğunu anlattı.

Öğrencilerin sağlıklı dişlere sahip olması için dişi macunu ve diş fırçası dağıtarak diş fırçalama alışkanlıklarını sürekli hale getirmek istediklerini ve temizlik alışkanlığı kazandırmak için temizlik malzemeleri dağıtmayı göreve geldikleri günden bu güne devam ettiklerini kaydeden Başkan Özden, ’’Ziyaretlerimiz sırasında öğrencilerimize düzenli olarak dişlerini fırçalamaları için diş fırçası ve macunu hediye ediyoruz. Bunu ilçede gittiğimiz tüm okullarda uyguluyoruz. Ayrıca temizlik alışkanlığı ve diş fırçalama alışkanlığını öğrencilere kazandırarak öğrencilerin evlerde büyüklerine de örnek teşkil edeceğini düşünüyoruz. Yaklaşık 2 bin öğrencimize hediye ettiğimiz temizlik setimizin içinde diş macunu, diş fırçası, ıslak mendil, kağıt mendil, sabun, bloknot, kalem ve defter bulunmaktadır’’ dedi.

Diş Sağlığı ve hijyen konulu dersleri sınıflarında yeni verdiklerini ifade eden öğretmen Selami Duray ise, dağıtılan setlerin zamanlamasının çok yerinde olduğunu kaydederek, ’’Dişler, insan vücudunun en önemli organlarındandır. Yiyeceklerin sindirim işlemi dişlerden başladığına göre, dişlerin önemi daha iyi anlaşılır. Sağ olsun başkanımız zamanlama ve setin içerisinde yer alan ürünler olarak çok isabetli bir karar vermiş. Kendisine çocuklarım adına teşekkür ederiz’’ diye konuştu.

Diş macunu, diş fırçası ve temizlik malzemesi alan öğrencilerde bu konuda aileleri ile birlikte temizlik ve diş sağlığı konusunda daha duyarlı olacaklarını söylediler.

Başkan Özden beraberinde birim müdürleri ile sınıfları ziyaret ederek, bir taraftan öğrencilere temizlik setlerini tek tek hediye ederken, bir taraftan da sıcak diyaloglar kurdu. Öğretmenlere, öğrencilerin okuması için hikaye setlerinin de hediye edildiği dağıtım anında, çantalarını alan çocukların sevinçleri gözlerinden okunurken, çantalar için ayrıca Başkan Özden’e ve beraberindekilere de teşekkür etmeyi ihmal etmediler .
Kaynak: İHA