Kars’ta “çözüm İçin Müzakere, Barış İçin Eşitlik Kampanyası” Toplantısı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, İçel Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, “Çözüm için müzakere, barış için eşitlik kampanyası” kapsamında Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda düzenledikleri toplantıda vatandaşlarla bir araya geldiler.

Kars’ta “çözüm İçin Müzakere, Barış İçin Eşitlik Kampanyası” Toplantısı
Toplantıda konuşan BDP Milletvekili Mülkiye Birtene, muhalefet olarak Kars’ın sorunlarını dile getirdiğini söyledi.

Mülkiye Birtane; “Muhalefet ilimizin sorunlarını dile getiriyor. Yani Barış ve Demokrasi Partisi. İktidar sorunları görmezden geliyor. Adeta 2 milletvekiliyle. Burada tarım ve hayvancılıkla uğraşan halkımızın sorunlarını meclise taşıyoruz. Ancak ne yazık ki karşı taraftan böyle bir sorun yok deniliyor” dedi.

Kars’ta yaşayanların seslerini yükseltmeleri gerektiğini ifade eden BDP Kars Milletvekili Birtane; “Burada yaşayan tüm halklarımız eğer birlikte bu sorunları yaşıyorlarsa, birlikte de bu sorunların çözümü için seslerini yükseltmeliler. İşte Halkların Demokratik Kongresi herkesin kendisini ifade edebileceği bir oluşum olduğu için buradan bizler sesimizi hep beraber daha güçlü bir şekilde duyurabiliriz. Seçim dönemi size söz vermiştim. Sizin sesiniz olacağım. Ben sizin sesiniz oluyorum ama istiyorum ki sizler de hep beraber sesinizi yükseltin” diye konuştu.

Toplantıda daha sonra sırasıyla BDP İçel Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ile İstanbul Milletvekili Levent Tüzel’de birer konuşma yaptılar. Toplantı sorun cevap bölümüyle sona erdi .
Kaynak: İHA