Güler: Düşmanlar İran İle Türkiye Arasında Fitne Çıkarmaya Çalışıyor

İçişleri Bakanı Muammer Güler'in "Düşmanlar, fitne oluşturarak İran ve Türkiye’nin ilişkilerini zedelemeye çalışıyorlar.

” dediği aktarıldı.İran'ın resmi haber ajansı IRNA'ya göre Ankara Büyükelçisi Behmen Hüseyinpur ile görüşen Güler, iki ülkenin ortak tarihî ve kültürel ortak değerlerine işaret ederek şunları söyledi: “Düşmanlar, iki ülke arasında fitne oluşturarak İran ve Türkiye ilişkilerini zedelemek istiyorlar. İki ülke ilişkilerinin en iyi şekilde korunması şarttır.”Güvenlik, organize suçlarla mücadele ve terörizm konularında iki ülkenin işbirliğinin gerekliliğini vurgulayan Muammer Güler, iki ülke yetkilileri arasında uzmanlık düzeyinde toplantılar yapılmasını memnuniyetle karşıladı.İran’ın Ankara Büyükelçisi Behmen Hüseyinpur da Güler’in görevi süresince iki ülke ilişkilerinin daha da gelişmesini umut ettiğini belirtti.

Ankara’daki görev süresinin sona ermesine işaret ederek iki ülke ilişkilerinin gelişim süreci ile ilgili bir rapor sunan Hüseyinpur, Güler’i İran’a devam etti.Görüşmede iki taraf da çeşitli konularda İran ve Türkiye'nin bakanlıkları arasındaki işbirliğinin önemine işaret ederek ilişkilerin gelişmesini destekledi .