Vali Erol ve Belediye Başkanı Selmanoğlu, Hazarbaba Kayak Merkezi'ni Gezdi

Elazığ Valisi Muammer Erol ve Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Sivrice ilçesi yakınlarındaki Hazarbaba Kayak Merkezi'ni gezdi.

Erol ve Selmanoğlu, kayak merkezinde kar motoruna bindi. Vali Erol, gazetecilere yaptığı açıklamada, merkezin kayak imkanıyla birlikte eşsiz bir manzara sunduğunu söyledi.

İl Özel İdaresi'nce açılan ihaleyle merkezin 10 yıllığına işletilmek üzere özel bir şirkete verildiğini belirten Erol, bu süre içerisinde, merkezin hem hizmetlerinin çeşitlendirilmesi hem de niteliğinin artırılması konusunda işletme sorumlularının gayret ve ilave yatırım çabası içerisinde olacaklarını aktardı.

Erol, şunları söyledi:

''Sadece kış için değil inşallah yayla turizmi için de yapılacak tesislerle ciddi bir alan açılmış olacak. Burası 2011 yılında ilan edilen Kültür Turizm Koruma Geliştirme Bölgesi kapsamında turizm bölgesi olarak da belirlenmiş bir alan. Dolayısıyla burada yapılacak turizm tesislerinin teşvik edilmesi, desteklenmesi imkanı da var. Ayrıca, şu günlerde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun açtığı proje teklif çağrısı içerisinde burada yapılacak işlerle ilgili de desteklenme imkanı veren konu başlıkları var.''

Kayak merkezini işleten şirketin genel müdürü Taner Durmuş ise ihale sonrası 45-50 günlük bir çalışma sonucunda eksikleri giderdiklerini, yeni ekipmanlar da katarak kayakseverlere hizmet vermeye başladıklarını söyledi.

Durmuş, tesisin yazın da yayla turizmi ve doğa yürüyüşü yönünde hizmet vermesine yönelik projelerinin olduğunu kaydetti.

Vali Erol'a ziyaretinde, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, Sivrice Kaymakamı Sultan Doğru, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şekerdağ,Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sedat Acar ve bazı yetkililer de eşlik etti.

Öte yandan, hafta içi olmasına ve bölgedeki sise rağmen merkeze kayakseverlerin yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.

Muhabir: Emrah Gökmen / Ömer Fansa

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA