Sarai Sierra'nın en yakın dostu canlı yayında neler anlattı?

İstanbul'da öldürülen Amerikalı turist Sarai Sierra'nın en yakın arkadaşı Marjorie Ryan, Med Cezir programının canlı yayınında Nagehan Alçı'nın sorularını yanıtladı. Ryan, Sarai ile ilgili merak edilen pek çok soruya açıklık getirdi.

Sarai Sierra'nın en yakın dostu canlı yayında neler anlattı?
Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Medcezir programının dünkü bölümünde kadın cinayetleri masaya yatırıldı. İstanbul'da öldürülen Amerikalı turist Sarai Sierra'nın da konuşulduğu programda Med Cezir ekibi Sierra'nın aile dostlarından Marjorie Ryan'a ulaştı. Yayına telefonla bağlanan Ryan canlı yayında Nagehan Alçı'nın sorularını yanıtları.

İşte Nagehan Alçı ile Sarai Sierra'nın en yakın dostu Marjorie Ryan'ın o konuşması:

Nagehan Alçı: 'Sarai'yi Türkiye'ye getiren neydi? Neden istanbul'u seçti?

Marjorie Ryan: Türkiye'nin coğrafi güzelliğiyle ilgili çok şey duyduğu için gitmeyi seçti.

Nagehan Alçı: Fotoğrakçılıkla ne zamandan ve ne derinlikte ilgilenmeye başladı?

Marjorie Ryan: Özellikle mimariyle ilgileniyordu. Son dönemde fotoğrafçılıkla ilgilenmeye başladı. Bu ikisini birleştirdi.

Nagehan Alçı: Mutlu bir evliliği var, iki çocuğu var. Tatile neden ailesiyle gelmedi de yalnız geldi?

Marjorie Ryan: İki kişi gideceklerdi. En yakın arkadaşıyla gideceklerdi ama son dakika bir sıkıntı çıktı ve arkadaşı gidemedi. O yüzden tek başına gitti. Bu Amerika dışına çıktığı ilk seyahat değildi. Daha önce de başka seyehatleri vardı. Dolayısıyla ailesinden yana bir rahatsızlık yoktu.

Nagehan Alçı: Türkiye'de bulunduğu süre içerisinde hem Almanya'ya hem Hollanda'ya küçük ziyaretler gerçekleştirmiş neden oralardan Türkiye'ye geri döndü?

Marjorie Ryan: Fotoğraf çekmeye gitti ve geldi.

UYUŞTURUCU KAÇAKÇISI MI?

ABD'nin önde gelen gazetesi New York Post'da yer alan uyuşturucu kaçakçılığı ile ilgisi olduğu yönündeki iddiayı da soran Nagehan Alçı'ya Ryan, 'Kesinlikle böyle bir şey yok ' yanıtını vererek, 'Amerikada'ki medya bu konuya çok hassas, çok duyarlı yaklaşıyor. Yalnızca New York Post böyle yaklaşmamış. Acaba neden ben de merak ettim ' diye konuştu.

Nagehan Alçı: Acaba Sarai öldürülmeden önce ailesiyle telefonda konuşurken burayla ilgili bir tuhaflık, ilginç bir ayrıntı aktarmışmıydı?


Marjorie Ryan: Olumsuz bir şey söylemedi.

Nagehan Alçı: Katilin kim olduğundan şüpheleniyorsunuz?

Marjorie Ryan: Eşyaları kayboldu. Hırsızlıktan şüpheleniyoruz. Türkiye'de çok büyük bir gayretle onu bulmaya çalışan herkese minnettarız. çok teşekkür ediyoruz.

Nagehan Alçı: Sarai'nin iki çocuğu var. Çocukların annelerinin öldüğünden haberleri var mı?


Marjorie Ryan: Henüz haberleri yok. BEYAZ GAZETE