Manavgat'ta Askerlik Yapanlar 4 Sertifikayla Terhis Olacak

Antalya'nın Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bu yıl içinde Hayatboyu Öğrenme Programı katılım oranını yüzde 2,4'ten yüzde 5'e çıkarmayı hedefliyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bu kapsamda katılıma yönelik kurslar için vatandaştan ve sivil toplum kuruluşlarından talep bekliyor. Bu kapsamda başta İlçe Jandarma Komutanlığı'nda vatani görevini yapan askerlere 12 ayda, en az 4 sertifika almalarını sağlamaya talip olduklarını belirten Kılıç, vatani görevini tamamlayan Mehmetçiğin sivil hayatta aldığı belgelerle iş bulmada zorlanmayacağını ifade etti.

Hayatboyu Öğrenme Programı Komisyonu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda toplandı. Toplantıda konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç, 201 bin nüfuslu Manavgat'ta bu yıl içinde 10 bin kişiyi Hayatboyu Öğrenme Programı'na dahil etmek istediklerini söyledi.

Bu kapsamda başta İlçe Jandarma Komutanlığı'nda vatani görevini yapan askerlere 12 aylık, en az 4 sertifika almalarını sağlamaya talip olduklarını belirten Kılıç, vatani görevini tamamlayan Mehmetçiğin sivil hayatta aldığı belgelerle iş bulmada zorlanmayacağını ifade etti.

Kılıç, "Manavgat'ta 12 ay askerlik yapan bir askerimiz görevini tamamladığında İngilizce konuşmasını öğrense fenamı olur? Bir aşçılık, bir turizm sektörü ve temel ihtiyaçları karşılamaya yönelik belgesi olması sivil hayatta kolay iş bulmasını sağlar." diye konuştu.

'Okullar Hayat Olsun' projelerinin eğitim kurumlarının halka kaynaşmasını sağladığını belirten Kılıç, programlara katılım oranının artmasının çoğu kişinin televizyon ekranı başında vakit kaybetmesinin önüne geçileceğini de ifade etti.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu'nun (UNESCO) yaptığı araştırmaya göre insanların Türkiye'de günlük 6 saatini ekran başında geçirdiğini anlatan Kılıç, kitap okuma oranın ise Avrupa ülkelerine göre düşük olduğunu söyledi.

Ülkede kitap okuma alışkanlığı kazanılmasını yolunun bu tür programlara öncelik vermekten geçtiğini belirten Kılıç, toplumdan ve sivil toplum kuruluşlarından gelecek kurs taleplerine HEM'de hızlı bir şekilde çalışma yaparak karşılık vereceklerini sözlerine ekledi .