Başkan Ak, Çevreye Duyarlı Engellilerin Sertifikalarını Verdi

Yeşeren Düşler Derneği’nin “Bak Neler Yapıyoruz” Projesi kapsamında eğitim alan engelli vatandaşlara sertifikalarını Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak dağıttı.

Başkan Ak, Çevreye Duyarlı Engellilerin Sertifikalarını Verdi
Projeye katılan kursiyerlere, doğadan toplanmış materyaller ile atık maddeleri değerlendirerek ev, giysi ve saç aksesuarları yapma eğitimi verildi.

Projenin finansal desteğini ise Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı sağladı. Yeşeren Düşler Derneği Tüm Engelliler ve Engelli Aileleri Koruma Dayanışma Eğitim Kültür Sanat Derneği’ne üye engelli vatandaşlarımız, Başkan Ak’ı makamında ziyaret ederek sertifika dağıtım törenine davet ettiler. Engelli vatandaşlarımızın ricasını kırmayan Başkan Ak, Antares Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen sertifika dağıtım törenine katıldı.

Törende Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim de hazır bulundu.

Dans gösterisinin ardından kürsüye gelen Keçiören Belediye Başkanı Ak, sözlerine bu anlamlı ve yararlı bir projede emeği geçen herkese teşekkür ederek başladı.

Çevre bilinci ve çevre hareketlerinin tüm dünyada ön plana çıktığına işaret eden Başkan Ak, “Bu sadece merkezi yönetimlerin, yerel yönetimlerin temel görevi değildir. Çevre bilinci ve çevre hareketlerine tüm vatandaşlar katkı sağlamalı. Ama engelli vatandaşlarımızın bu harekete böylesine duyarlı bir şekilde katılması beni çok mutlu ediyor. Çevreye, doğaya karşı duyarlı olursak hepimiz kazanırız” dedi

Keçiören Kaymakamı Dirim de, törene katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Hepimiz çevreciyiz, ama böyle güzel projeler bütün toplumun duyarlı olması açısından önemlidir. Atık ürünleri değerlendiren güzel bir proje, başka projelerde buluşmak dileğiyle” diye konuştu.

Projede eğitim alan engelli kursiyerlerden Ferdi Ocak ise, törene katılan Başkan Ak’a teşekkür ederek, “Projenin amacı çevremizde ve evlerimizde atık olarak düşündüğümüz birçok şeyin değerlendirilerek takı, giysi, ev, saç aksesuarları gibi şeyler yapılabileceğini göstermek. Yapacağımız bu çalışmalar hem çevremizi hem de doğayı koruyarak aktif vatandaş olmamıza katkı sağlıyor” dedi

Konuşmalardan sonra Başkan Ak, eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını verdi .
Kaynak: İHA