İzmirliler Kamuda Kıyafet Özgürlüğü İmza Kampanyasına Yoğun İlgi Gösterdi

Memur-Sen Konfederasyonu’nun, “Kamuda Kılık-Kıyafet Özgürlüğü İçin 10 Milyon İmza” kampanyasına, İzmirlilerden de büyük oranda destek geldi.

İzmirliler Kamuda Kıyafet Özgürlüğü İmza Kampanyasına Yoğun İlgi Gösterdi
Türkiye genelinde il temsilcilikleri tarafından açılan imza stantlarına, İzmir'de de Konak YKM önünde kurulan eklendi.Memur-Sen İl Başkanı Abdurrahim Şenocak, yaptığı açıklamada kamuda uygulanan kılık kıyafet kısıtlamasının kaldırılması için mücadele ettiklerini belirterek, kampanya hakkında bilgi verdi. Şubat ayında da devam edecek kampanyada şu ana kadar 4 milyona yakın imza toplandığını kaydeden Şenocak, “Kamuda çalışan kadınlara başörtüsü yasağının kaldırılmasını ve çalışanların giyimine sınırlama getirilmemesini istiyoruz. Kılık kıyafet uygulamasının esnek olması gerektiği görüşündeyiz. Avrupa ülkelerinde başörtüsü yasağı diye bir şey yok. Bizim ülkemizde de insanları ürettiği işlerle değerlendirmeliyiz, kıyafetleriyle değil.” dedi.

10 MİLYON İMZA BAŞBAKANLIK'A GÖNDERİLECEK

Türkiye'de birçok konuda açılım yapıldığını, eskiden telaffuz dahi edilemeyen konuların bugün konuşulup çözüm üretilmeye çalışıldığını vurgulayan Abdurrahim Şenocak, şunları kaydetti: "Demokratikleşen Türkiye’de bu tür antidemokratik uygulamalardan vazgeçilmeli. Kamuda insan temelli yaklaşımlar olmalı. Bu kanayan yaranın çözüme kavuşması için Memur-Sen olarak 10 milyon imza kampanyasını başlattık. Afişleri her yere astık, stantlarımızı kurduk. İzmir’in sekiz noktasında ve 30 ilçesinde imza topluyoruz. Türkiye genelinde 4 milyon, İzmir’de 50 bin civarında ıslak imza topladık. Bir o kadar da elektronik imza aldık ve toplamda 100 bine ulaştık. Hedefimiz İzmir’de 400 bin, Türkiye genelinde 10 milyon imza. Kampanya sonunda toplanan imzalar Başbakanlık'a ulaştırılacak. Tüm İzmirlileri, özgürlüklerin önünde engel olan bu ayıptan kurtulmak için kampanyamıza destek vermeye davet ediyoruz. 'www.ozgurlukicin10milyonimza.com' adlı web sitemizden de kampanyamıza katılabilirler. İzmir’de 30 a yakın sivil toplum örgütünden destek aldık, siyasi partilerden de destek görüyoruz. Geniş kitlelere ulaştık. "