Hollanda'dan Gelen ve Ankara'nın Sağlık Sektöründeki Mevcut Durumu Hakkında Bilgi Almak İsteyen Bir Heyet Ankara Kalkınma Ajansı'nı Ziyaret Etti

Ankara'nın potansiyel sektörlerini değerlendirmek isteyen yerli ve yabancı yatırımcıların Ankara'ya ilgisi devam ederken, Hollanda'dan gelen bir heyet Ankara Kalkınma Ajansı'nı ziyaret etti.

Ankara Kalkınma Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre, Hollanda'dan gelen ve Ankara'nın sağlık sektöründeki mevcut durumu hakkında bilgi almak isteyen bir heyet Ajansı ziyaret ederek, bilgi aldı.

Hollanda Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Birimi aracılığı ile gerçekleşen görüşmede heyete Yatırım Destek Ofisi tarafından sağlık sektörü başta olmak üzere Ankara'nın öne çıkan sektörleri, yatırım imkanları ve Ajans'ın faaliyet ve destekleri hakkında bir sunum yapıldı.

Mevcut sağlık altyapısı, hastaneleri ve üniversiteleri ile Ankara'nın sağlık sektöründe geldiği noktanın aktarıldığı sunumda ayrıca Ankara'daki kalifiye insan gücü, bilişim teknolojilerindeki potansiyeli, yaşam standartlarında ulaştığı konumu gibi özellikler de ifade edildi. Konuk heyete ayrıca Ankara'nın sağlık alanında sadece hizmet sektöründe değil, medikal cihaz üretimi konusunda da güçlü olduğu ve bu alanda gelişmiş bir sanayiye sahip olduğu da aktarıldı.

Konuk heyete, Türkiye'deki medikal teknoloji alanındaki firmaların yüzde 38'inden fazlasının Ankara'da bulunduğunun altı çizilirken, ayrıca bu alanda teknokentlerde faaliyet gösteren firmaların yüzde 40'ından fazlasının da Ankara'daki teknokentlerde olduğu vurgulandı.

Görüşmelerde Ankara'da 6 Tıp fakültesinin bulunduğu, ayrıca 8'i uluslararası akreditasyona sahip toplam 72 adet hastanenin de faaliyette olduğu belirtildi.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Asım Balcı da Ankara'ya yatırım yapmayı düşünenlere Yatırım Destek Ofisi vasıtasıyla hizmet verdiklerini ve Son dönemdeki Ankara'ya olan yatırımcı ilgisinden memnun olduklarını kaydetti.

Heyette yer alan iş adamlarının faaliyet alanları ve yatırım planları ile ilgili yaptıkları sunumun ardından, muhtemel işbirlikleri, yatırım alternatifleri ve Ajans'ın mevzuatla tanımlanan yatırım süreçlerinde oynayabileceği roller aktarıldı.

Muhabir: Hüseyin Karatepe

Yayıncı: Zülal Eser
Kaynak: AA