AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Füle, Arnavutluk'ta

Avrupa Birliği Komisyonu'nun genişleme ve komşuluk politikasından sorumlu Üyesi Stefan Füle, Arnavutluk'un başkenti Tiran'ı ziyaret etti.

AB tarafından Arnavutluk'tan istenilen yargı sistemi, kamu yönetimi ve meclis kanundaki değişikliklerin onaylanmasına çözüm bulma çabalarına katkıda bulunmak üzere Tiran'ı ziyaret eden Füle, AB'nin Tiran Büyükelçisi Ettore Sekui, ABD'nin Tiran Büyükelçisi Alexander Arvizu ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın Tiran Büyükelçisi Eugen Wolfarth ile görüşme yaptı.

Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa ile de basına kapalı olarak görüşen Füle, bu görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Buyar Nişani ve Arnavutluk'un ana muhalefetteki Sosyalist Parti Genel Başkanı Edi Rama ile bir araya geldi.

Avrupa Komisyonu, Arnavutluk hakkında geçen yıl sonunda yayımladığı raporda, yargı sistemi, kamu yönetimi ve meclis oylamaları hakkında üç kanunun mecliste onaylanmasını talep etmişti, fakat ana muhalefetteki Sosyalist Parti bunu desteklememişti. Geçen hafta Başbakan Berişa, AB'ye aday ülke statüsünün sağlanması hakkında söz konusu üç kanunun onaylanması için vatandaşlarının görüşünün önemli olduğunu, bu kapsamda referandum düzenlenebileceğini ifade etmişti.

Muhabir: Tiran - Kemal Zorlak

Yayıncı: Ömer Çetres
Kaynak: AA