İka Yönetim Kurulu Kilis'te Toplandı

İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) Yönetim Kurulu Şubat ayı toplantısı, Kilis Valisi Süleyman Tapsız başkanlığında gerçekleştirildi.

İka Yönetim Kurulu Kilis'te Toplandı
Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; İKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Gaziantep İl Genel Meclisi Başkanı Menderes Karaduman, Kilis İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Metin Karakuş, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Aslan ve İKA Genel Sekreteri Yrd. Doç. Bülent Özkan katıldı.

Vali Tapsız başkanlığında; ajansın 2012 yılı faaliyet raporu ve 2012 yılı teknik destek raporu görüşüldü. Toplantıda ayrıca, 2014-2023 dönemini kapsayan “TRC 1 Bölge Planı” çalışmaları, İmar Kanunu’nun 8’inci maddesi kapsamında Kalkınma Bakanlığı'nca yetkilendirilen İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın yaptığı çalıştaylar hakkında genel değerlendirmeler yapıldı.

Çalıştayla ilgili yönetim kurulu üyelerini bilgilendiren Yrd. Doç. Bülent Özkan, yeni dönem TRC 1 Bölge Planı’nın detaylarını anlatarak şunlara değindi: “TRC 1 Bölge Planı' hazırlığı sürecinde, bölgede yer alan sivil toplum kuruluşları, özel sektör temsilcileri ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordinasyonun sağlanmasıyla birlikte, bölgenin refah seviyesinin yükseltilmesi ve kalkınmasının hızlandırılmasına yönelik öncelikli tematik alanlar ve gelişme eksenlerinin belirlenmesi tasarlanmaktadır. Bu vesileyle, TRC 1 Bölgesi içinde yer alan ilgili tüm paydaşların katılımı ve katkısı ile uygulanabilir bir bölge planı üretilmesi planlanmaktadır. 2014-2023 yıllarını kapsayacak olan TRC 1 Bölge Planı hazırlık çalışmalarının, katılımcılık ilkesi ışığında yaklaşık 5 ay içinde tamamlanması öngörülmektedir.”
Kaynak: İHA